آیا تا بحال این سوال برای شما پیش آمده است که صنعت امنیت چگونه از مزیت های هوش مصنوعی (AI﴾ بهره مند میشود؟ پیش از بررسی جزئیات مربوط به کاربردهای مختلف هوش مصنوعی، ابتدا باید در مورد پردازنده ها صحبت کرد. هوش مصنوعی AI دانش کامپیوتری است که هوش ماشینی را امکان پذیر میسازد؛ برای این کار لازم است که چند پردازنده مختلف همچون CPU، GPU و NPU به صورت هماهنگ با یکدیگر کار کنند. سی پی یو CPU که معروف به مغز یک سیستم نیز میباشد، مرکز کنترلی است که داده های به دست آمده را مورد پردازش قرار داده، محاسبه و تبدیل می نماید. اما با افزایش میزان داده های تصویری، GPUها برای انجام محاسبات سریعتر تولید و عرضه شدند تا با ساختار پردازشی موازی خود به صورت همزمان به انجام محاسبات مختلف بپردازد. ان پی یو NPU که اغلب با یادگیری عمیق در ارتباط است، یک چیپ AI-محور میباشد که از شبکه های نورونی برای یادگیری و تنظیم مداوم خروجی ها/نتایج نادرست استفاده میکند تا میزان خطای سیستم ها را کاهش دهد.
با کمک و پشتیبانی این پردازنده ها، هوش مصنوعی AI در حوزه های مختلفی چون پردازش زبان طبیعی NLP ﴿ قابلیت یک رایانه برای درک چیزی است که انسان در قالب کلام به او میگوید﴾، بینایی رایانه ای یا بینایی ماشین ﴿ یکی از شاخههای علوم کامپیوتر است که شامل روشهای مربوط به دستیابی تصاویر، پردازش، آنالیز و درک محتوای آنها است﴾، یادگیری ماشین ﴿ به عنوان یکی از شاخههای وسیع و پرکاربرد هوش مصنوعی، یادگیری ماشین به تنظیم و اکتشاف شیوهها و الگوریتمهایی میپردازد که بر اساس آنها رایانهها و سامانهها توانایی تعلٌم و یادگیری پیدا میکنند﴾ و غیره کاربرد دارد. این کاربردهای هوش مصنوعی در زمینه های نظارت امنیتی، جستجوی اشیاء، خرده فروشی هوشمند، کارخانه هوشمند، مراقبت های بهداشتی هوشمند و حمل و نقل هوشمند بسیار سودمند هستند.
سیستم های نظارتی به صورت هرروزه در حال جمع آوری حجم بزرگی از داده ها برای تجزیه و تحلیل بیشتر هستند. با این حال به هنگام وقوع یک رخداد تنها 20 تا 40 درصد از این داده ها بااهمیت است و سایر داده ها ناکافی بوده و یا به صورت اشتباه بازیابی شده است. در نتیجه، نیاز به بهبود و ارتقاء کارایی و دقت استفاده از داده ها باعث افزایش سرعت بکارگیری هوش مصنوعی AI شده است. با توجه به قابلیت هوش مصنوعی برای تشخیص، تجزیه و تحلیل، دنباله روی، فهم و توصیف تصاویر، صنعت امنیت نسبت به تلفیق هوش مصنوعی در سیستم های نظارتی خوشبین است تا بدین شکل بتواند سطح آنالیتیک های ویدئویی هوشمند را ارتقاء بخشیده و داده های بیشتری را به پیش درآمدی برای عملیاتی کردن برخی از اقدامات تبدیل کند.
بینایی رایانه ای یا بینایی ماشین یکی از کاربردهای هوش مصنوعی AI میباشد. با کنار هم قرار دادن این قابلیت و سایر متدهای آنالیتیک ویدئویی، بینایی رایانه ای میتواند به صورت خودکار داده های ویدئویی را با توالی درست تصاویر تشخیص داده و تحلیل نماید. این تشخیص و تحلیل برای انجام اقداماتی چون تشخیص هدف، دسته بندی هدف، شناسایی هدف، دنباله روی هدف انجام میگردد که همگی روی هم به کاربر اجازه ی نتیجه گیری از یک رفتار یا شرایط خاص را میدهد تا بدین شکل تصمیمات مدیریتی بهتری اتخاذ گردد.
کاربردهای هوش مصنوعی در همه جا حس میشود، مخصوصا اینکه این تکنولوژی در زمینه های حمل و نقل، کارخانجات، خرده فروشی و مراقبت های درمانی روز به روز بیشتر از قبل مطرح میگردد. با پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی، ماشین ها به شدت به GPU، CPU و NPU و سایر پردازنده های پرسرعت وابسته خواهند شد تا بتوانند به پردازش حجم در حال افزایش داده ها در آینده بپردازند. با طرح و عرضه تکنولوژی هوش مصنوعی AI و متحول سازی تدریجی این صنعت، زمان آن رسیده است که کمپانی های مختلف به فکر چگونگی تلفیق هوش مصنوعی AI با محصولات و تکنولوژی های خود باشند تا بدین شکل ارزش محصولات خود را به حداکثر رسانیده و بیزینس های خود را توسعه ببخشند.
با توسعه و پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی AI، صنعت امنیت در پنج سال آینده پیشرفت سریعی را تجربه خواهد کرد. اگر سال 2018 را به عوان سالی در نظر بگیریم که در آن پایه دید ماشینی و یادگیری عمیق در هوش مصنوعی ساخته شده است، بنابراین انتظار میرود که تا سال 2020 باید آماده ی ورود دیجیتالی سازی هوشمند باشیم. تجهیزات و محصولاتی که با تکنولوژی هوش مصنوعی تلفیق شده اند به زودی میتوانند به صورت یکپارچه با پلتقرم های IT و کلان داده ها کار کنند تا راهکارهایی جامع و کامل را برای صنایع مختلف فراهم کنند.
در عصر اینترنت اشیاء و امنیت، ایستادن بر فراز تکنولوژی های نوظهور و انتخاب مناسبترین تجهیزات به عنوان کلید توسعه یک محصول و کاربرد موفق تلقی میگردد.
منبع: مجله a&s