شاید باور اینکه سال 2019 به پایان رسیده است، دشوار باشد. حال زمان آن رسیده که اهداف سال گذشته را جمع بندی کرده و اهداف جدیدی را تعیین کنیم که راهنمای ما در دهه ی پیش رو باشد. با داشتن نگاهی به آینده، هیچ کاری جز نگاه کردن و بررسی برخی از روندهای کلیدی نوظهور چندین سال اخیر و حضور مداوم آنها در نقشه راه ها و برنامه های محصولاتی که بسیاری از پیشگامان و تولیدکنندگان صنعت امنیت ایجاد میکنند، از دست ما ساخته نیست.

برخی از این روندها، کارایی سیستم های امنیتی را بالا میبرند، این در حالی است که سایر روندها پتانسیل به همراه آوردن آثار نامطلوب را به دنبال دارند.

حملات سایبری، از هر نوعی که باشند، به یک تهدید بزرگ تبدیل شده اند و خواهند شد و این مسئله را به یکی از مهمترین مقدماتی تبدیل میکند که بیزینس های امروزی به آغوش خود میکشند. از دید یک تولیدکننده، تعبیه و بکارگیری امنیت سایبری در یک محصول از زمان تولید آن، موضوعی بسیار حائزاهمیت است. با توجه به اهمیت این موضوع، نصاب ها شروع به تقاضا برای این سطح از توجه در محصولاتی کرده اند که می فروشند. در نتیجه ی بالا رفتن تلاقی موارد کاربرد IT با سرمایه گذاری های امنیتی، در حال حاضر کاربران نهایی به دنبال راهکارهایی هستند که با قرار دادن امنیت داده ها در مرکز توجه خود طراحی شده باشند. تمامی دستگاه های متصل به شبکه همچون دی.وی.آر/ان.وی.آرها، سرورها، دوربین های تحت شبکه IP، دستگاه های کنترل دسترسی، آلارم های ورود غیرمجاز و سنسورهای هوشمند، همگی آسیب پذیر هستند. با توجه به این آسیب پذیری، این مرحله ی اضافه شده در توسعه ی پروتکل های امنیت سایبری و بکارگیری آنها درسراسر آن سازمان، امری حیاتی و مهم است.

در بسیاری از صنایع، تکنولوژی اینترنت اشیاء (IoT) یک روند اساسی و مهم در طول چند سال گذشته بوده است و با گنجاندن انواع سنسورها در این شبکه، این روند همچنان ادامه خواهد داشت. جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط این سنسورها باعث ایجاد و افزایش موارد کاربرد زیادی چون کاربردهای صنعتی، مدیریت ساختمان هوشمند، مدیریت رخداد و بسیاری از موارد دیگر شده است. صنعت امنیت فیزیکی نیز با داشتن هوشمندی مضاعف برای آگاهی موقعیتی و مدیریت شرایط اضطراری و همچنین ایجاد فرصت هایی برای ارائه ی سرویس های با ارزش افزوده ی مضاعف و بینش های بیزینسی از این روند نفع میبرد. با بکارگیری این روند در تعداد روبه افزایشی از سناریوها و همچنین ارتقاء مداوم قابلیت های رایانشی، ویدئو از این فرصت برخوردار است که به چشم اینترنت اشیاء تبدیل شود.

سازندگان نرم افزارها از هوش مصنوعی انتظار دارند که در تلاش برای ارائه ی آگاهی موقعیتی بیشتر به اپراتورها و پیدا کردن قدرت مضاعف برای ارزیابی کنشگرایانه ی تهدیدات و امور غیرعادی، این تکنولوژی به پیشرفت آنالیتیک های پیشرفته کمک کند. مدتی میشود که ویدئوها و قابلیت های آنالیتیک ویدئویی حضور دارند، با این حال شاید برخی از افراد مدعی شوند که در مقایسه با نرم افزارهایی که از هوش مصنوعی برای دقیق تر کردن موارد کاربرد فعلی چون تشخیص چهره و ایجاد راه های جدید برای تشخیص امور غیرعادی استفاده میکنند، این ویدئوها و قابلیت های آنالیتیکی بسیار ابتدایی هستند. علاوه بر این، از هوش مصنوعی (AI) همچنان برای فهمیدن حجم بالای داده هایی استفاده میشود که توسط سنسورهای هوشمند و با کمک تجزیه و تحلیل مقادیر در حال رشدی از ویدئو در حال ایجاد شدن هستند.

با اطمینان میتوان گفت که اینترنت 5در نحوه ی ارتباطات افراد با یکدیگر انقلابی به پا خواهد کرد. سرعت فوق العاده و پهنای باند اضافی این نسل از اینترنت، دستگاه های موبایل ما را سریعتر، قدرتمندتر و متصل تر از قبل میسازد و در دستگاه های متصل به اینترنت اشیاء همچون دوربین ها نیز چنین امر مشابهی اتفاق می افتد. این نسل از اینترنت به قطع نحوه ی تفکر ما را در مورد شهرهای هوشمند دستخوش تغییر خواهد کرد: دستگاه های تحت شبکه ی قدرتمندتر متصل به یکدیگر که از تکنولوژی هوش مصنوعی بهره مند میشوند، تاثیر بسیار عظیمی را روی نحوه ی عملکرد، خرید و زندگی ما در مناطق شهری خواهد گذاشت.

در بسیاری از اقتصادهای پیشرفته ی سرتاسر جهان، توجه شهروندان به شکل مضاعفی معطوف حریم خصوصی داده های آنها شده است و بسیاری از دولت ها، قوانین قاطعانه ای را برای حفاظت از داده ها مقرر کرده اند – یا اینکه در فرآیند وضع آنها هستند. اتحادیه ی اروپا در بکارگیری این دغدغه ها در جهت ایجاد قوانینی مرتبط با حریم خصوصی پیشگام بوده است که روی توسعه ی موارد کاربر داده-محور نظارت دارد. با تغییر حرکت ما به سوی استقلال و حریم خصوصی داده ها، این روند تاثیر خود را روی کل جهان آغاز نموده است. از آنجایی که بیشتر موارد کاربرد امنیت فیزیکی شامل جمع آوری ویدئو و داده در مورد افراد و دارایی های آنها میشود، قوانین مربوط به حریم شخصی همچنان به گذاشتن تاثیر چشمگیر خود روی این صنعت در آینده ادامه خواهد داد.

سهولت در حرکت، برای امنیت فیزیکی امری مهم و حیاتی است و از طریق توسعه و استفاده از سرویس های ابری و همچنین قابلیت دسترسی به دستگاه های امنیتی از طریق یک گوشی هوشمند یا مرورگر وب-محور، این امر در حال تحقق یافتن است. به همین خاطر است که چنین حجم بالایی از اپلیکیشن های موبایلی برای مدیریت دوربین ها، دریافت هشدارهای خودکار در مورد وقوع متفاوت ترین رخداد و دادن قابلیت صدور اجازه ی دسترسی یا محدودسازی آن به یک تاسیسات ایجاد شده است. تمام این موارد نشان دهنده ی تقاضای جهانی برای سهولت در حرکت، ارتباطات و آسودگی در استفاده است.