هیچ احتیاجی به گفتن نیست، اما اقدامات جنایی اغلب در طول شب که تاریکی مطلق پوشش خوبی را برای مجرمین فراهم میسازد، اتفاق می افتند. از این جهت، داشتن دوربین های امنیتی با قابلیت دید در شب موضوعی حائزاهمیت است. پیش از انجام هر خریدی لازم است که افراد نسبت به انواع دوربین های دید در شب حداقل آگاهی را داشته باشند.

نیاز کاربران نهایی به محافظت از اموال، دارایی ها و جان افراد در طول شب، باعث ایجاد تقاضا برای دوربین هایی شده است که دارای قابلیت دید در شب هستند. تقاضا برای سیستم های نظارتی در بخش های مختلفی چون فضاهای نظامی و دفاعی، بخش های تأمین انرژی و فضاهای تجاری (همچون بانک ها) افزایش یافته است. به خاطر افزایش نفوذ تکنولوژی، هزینه های بالای دفاعی و حضور تعداد شرکت های بزرگ و کوچک زیاد، منطقه آسیا-اقیانوسیه از فرصت  رشد بالقوه ای برخوردار است.

داشتن یک دوربین امنیتی دید در شب درست میتواند یک دارایی فوق العاده برای هر سیستم امنیتی مخصوص فضای باز باشد، اما با وجود گزینه های بسیار زیاد موجود در بازار، انتخاب یک سیستم درست قطعا دشوار خواهد بود. پیش از انجام هر خریدی، باید از انواع دوربین های با قابلیت دید در شب و مزیت های هر یک از این دوربین ها آگاهی کسب کرد. در این مقاله به بررسی، رنگ تصویر، محیط و میزان نورپردازی و برخی از بزرگترین فاکتورهایی می پردازیم که باید به هنگام انتخاب بهترین دوربین دید در شب مورد توجه قرار داد.

تصاویر دید در شب رنگی در مقابل تصاویر سیاه و سفید IR-cut

این روزها بیشتر دوربین های امنیتی در داخل خود مجهز به ال.ای.دی های مادون قرمز هستند تا در شرایط نوری کم یا در تاریکی مطلق امکان دید در شب را فراهم سازند؛ زمانی که فیلتر IR cut دوربین فعال میشود، این فیلتر نور مادون قرمز IR را مسدود میکند و تنها به نور مرئی اجازه ی عبور میدهد، و زمانی که این فیلتر خاموش میشود، نور IR اجازه ی ورود پیدا میکند و تصاویر به حالت سیاه و سفید در می آیند.

دوربین های با قابلیت دید در شب میتوانند بدون نیاز به نور اضافی، در تاریکی مطلق به ضبط تصاویر و ویدئو بپردازند. این دوربین ها بسیار کم هزینه هستند، انرژی کمتری استفاده میکنند و بسیار کارآمد هستند. با این حال دانستن اینکه دوربین های امنیتی IR می توانند تحت تأثیر انعکاس شیشه یا درخشش پنجره در شب قرار بگیرند، حائزاهمیت است. به هنگام شب و به خاطر نورپردازی بیش از حد، امکان دارد که ویدئوهای شما به شکل رنگ پریده درآیند. در صورت نیاز، ال.ای.دی های IP و هر نشانگر ال.ای.دی دیگری را از روی دوربین امنیتی خود خاموش کنید.

دوربین های امنیتی دید در شب قدیمی که مجهز به فیلترهای شکست اشعه های مادون قرمز یا همان IR-cut هستند، تصاویر سیاه و سفید می گیرند. با این حال پیشرفت های صورت گرفته در تکنولوژی دوربین ها، همچون پیشرفت حسگر تصاویر و تکنولوژی های موجود برای شرایط نوری کم، قابلیت های دید در شب رنگی را ارتقاء بخشیده اند.

حال با در دسترس بودن گزینه های بیشتر، نخستین چیزی که به هنگام انتخاب دوربین دید در شب مناسب باید تعیین شود این است که آیا می خواهید تصاویر را به صورت رنگی ثبت کنید یا اینکه تصاویر سیاه و سفید کار شما را راه می اندازند. شاید این سوال، کار ساده ای برای شروع به نظر برسد. اما پاسخ به این سوال است ک تعیین میکند چه راهکاری باید به کار گرفته شود.

ثبت بهترین تصاویر به صورت رنگی نیازمند یک منبع نوری خوب است که متناسب با نیازهای دوربین باشد. در حال حاضر مدل های جدیدتری در بازار موجود است که مجهز به تکنولوژی های مربوط برای شرایط نوری کم هستند و به میزان نورپردازی کمتری احتیاج دارند.

هرچقدر کارایی دوربین در شرایط نوری کم بالاتر باشد، دوربین موردنظر برای مدت زمان بیشتری میتواند صفحه نمایش را به صورت رنگی نگاه دارد. در غیر این صورت، زمانی که میزان نورپردازی ناکافی است (به عنوان مثال، زمانی که آسمان تاریک میشود)، دوربین ها به حالت مادون قرمز IR سوئیچ میکنند و صفحه نمایش به حالت سیاه و سفید سوئیچ خواهد کرد.

در مواردی که شرایط نوری پایین است، این نکته حائزاهمیت است که ببینید آیا IR دوربین کافی است یا اینکه به یک IR جداگانه احتیاج است. در صورتی که نور IR داخلی برای نورپردازی یکپارچه کفایت نکند، این امر میتواند باعث ایجاد گوشه های سیاه در تصاویر شود.

علاوه بر این، اینکه IR دوربین شما پنهان یا نیمه-پنهان است باید تعیین شود. در صورتی که کاربر نهایی خواستار نامحسوس بودن کامل دوربین ها باشد، نور IR پنهان – که برای چشم های انسانی قابل روئیت نیست – گزینه ی مناسبی خواهد بود. با این حال، این نوع IR حساسیت کمتری برای دوربین دارد و برای ثبت بهترین تصاویر به نورپردازی اضافی در محیط احتیاج است.

دوربین های دید در شب مخصوص شرایط نوری پایین از یک تقویت کننده  تصویر استفاده میکنند که در آن نور مرئی خروجی روشنتر از نور ورودی است. علیرغم احتیاج به کمی نور مرئی برای ضبط، دوربین های دید در شب مخصوص شرایط نوری پایین، از عملکرد بهتری به نسبت دوربین های دید در شب IR برخوردار هستند. این دوربین ها تنها دوربین های امنیتی هستند که میتوانند در شرایط نوری پایین، تصاویر رنگی بگیرند.

سایر عوامل نورپردازی برای دوربین های دید در شب

عامل مهم دیگری که به هنگام انتخاب یک دوربین دید در شب باید بدان توجه کرد، تغییرات نور در طول سال است. به صورت ایده آل، دوربین هایی که در شرایط نوری پایین عملکرد خوبی دارند باید در طول روز هم عملکرد خوبی داشته باشند و تنظیماتی که برای شب کارایی دارند، احتمال دارد که برای سایر بازه های زمانی یک روز چندان مناسب نباشند.

با تغییر فصول، مخصوصا در طول فصول پاییز و بهار، نور خورشید به اشکال مختلفی به دوربین ها تابیده میشود. این موضوع حائزاهمیت است که دوربین موردنظر به صورت خودکار قادر به سازگار شدن با محیط باشد و بسته به نورپردازی محیطی، بین تکنولوژی مخصوص شرایط نوری کم و دامنه ی دینامیکی گسترده (WDR) تغییرات لازم را انجام دهد و خود را سازگار نماید.

فضای موردبازبینی

یک فاکتور بزرگ در انتخاب یک دوربین نظارتی دید در شب درست، فضایی است که دوربین در آن استفاده خواهد شد. سایز و اندازه ی منطقه ی موردنظر و مواردی چون اینکه آیا هیچ احتیاجی به تشخیص، شناسایی یا یافتن اشیاء است یا خیر باید مورد توجه قرار بگیرند. این کار تعیین میکند که از دوربین دید در شب چه مشخصاتی انتظار میرود و اینکه آیا لازم است این سیستم ها به سایر تکنولوژی هایی چون سیستم های حرارتی و رادارها اضافه شوند یا خیر.

جایی که دوربین در آن قرار می گیرد نیز نقش مهمی را در تعیین ویژگی های موردانتظار از یک دوربین ایفا می نماید. به عنوان مثال در صورتی که دوربین در جایگاه های پایینتر و با دسترسی آسان قرار داده شود، ممکن است که در معرض خطر دستکاری یا تخریب قرار بگیرد. در چنین موردی، کاربران باید قدرت تحمل دوربین در برابر هرگونه ضربه یا سطح استاندارد IK آن را مورد توجه قرار بدهند. در صورتی که دوربین در معرض شرایط آب و هوایی بد قرار داشته باشد (به عنوان مثال، باران، برف و غیره)، به یک نوع محافظت خوب در مقابل عوامل آب و هوایی احتیاج است تا قسمت جلویی شیشه را از هرگونه رطوبت حفظ کرد. زمانی که IR روشن است، قطرات کوچک آب روی شیشه می توانند باعث ایجاد انعکاس شوند و در نتیجه باعث افت وضوح و کیفیت تصاویر شوند.

دید در شب حرارتی

به جای بالا بردن میزان نور، تکنولوژی دید در شب حرارتی از حرارت استفاده میکند و بدون توجه به میزان نور قادر به دیدن است. بنابراین حتی در تاریکی مطلق و شرایط آب و هوایی نامطلوب، تکنولوژی تصویربرداری حرارتی به کاربران اجازه میدهد تا از فواصل دور به شناسایی و مشاهده ی سوژه ها بپردازند و تصاویر تهیه شده به صورت رنگ های مختلفی هستند که بسته به انرژی IR آزاد شده متفاوت هستند.

دوربین های حرارتی تنها راهکاری هستند که کنتراست مرئی تصاویر را برای دیدن در شب مورد توجه قرار میدهند. این دوربین ها کاملا در برابر دود، غبار و دستگاه های ضد-سیستم های نظارتی (شیشه های نقابی، شیشه های لیزری مادون قرمز) مقاوم هستند.

ارگان های دولتی، کمپانی های امنیتی و شرکت های بزرگ برای بسیاری از کاربردهای امنیتی خود به دوربین های امنیتی حرارتی وابسته هستند، چرا که این نوع دوربین ها احتمال آلارم های خطا را از بین میبرند.

برگرفته از مجله a&s