شرکتهای فعال در بخش تولید با جدیت در حال بررسی تمامی راهکارهای امنیتی هستند؛ راهکارهایی که قادر به راه انداختن کار آنها را در طول دوران کووید-19 باشند و به آنها کمک کنند تا کارمندانشان درگیر عوارض و مسائل مرتبط با ابتلا به این ویروس نشوند. طبق گفتهی فروشندگان امنیتی، تقاضا برای راهکارهای امنیتی شاهد افزایش بوده است و این راهکارها از سیستمهای تشخیص ازدحام که از آنالیتیکهای هوشمند بهره میبرند تا راهکارهای صوتی شبکه متغیر هستند.
قابلیت شناسایی گروههای مردم به صورت همزمان با وقوع رخداد به سازمانها کمک میکند که به سرعت و به طور مقتضی از خود عکسالعمل نشان بدهند – به عنوان مثال، با اعلام اعلامیهها از طریق اسپیکرهای صوتی شبکه، برای مدیریت ازدحام موجود در یک مکان. در اینگونه زمانها استفاده از سیستمهای کنترل دسترسی که هیچ نیازی به برخورد نزدیک ندارند را بیشتر میتوان دید. ترکیب و یکپارچهسازی راهکارهایی چون دوربینها و سیستمهای اتوماسیون، بیشتر از هر زمان دیگری در حال اهمیتیافتن است. درست است که گرایش به استفاده از سیستمهای یکپارچه، اول از همه با تکنولوژی صنعت 4.0 شروع شد، اما در حال حاضر به خاطر ویروس کووید-19، تقاضای جدیتری برای آن وجود دارد.
چهار تکنولوژی کلیدی مهم
با ترکیب چهار تکنولوژی میتوان کاری کرد که کارکنان کارخانهها تجربهی بهتری پیدا کنند و کارایی بیشتری داشته باشند؛ این کارایی فقط به ورود به یک ساختمان محدود نمیشود و باعث میشود که در طول زمانی که افراد داخل یک مکان هستند، فضای آنجا همانطور امن باقی بماند.
تکنولوژی سیستمهای حرارتی در کنار بیومتریکها، به مشتریان این امکان را داده است که یک فرآیند امنتر و سریعتر برای بازگشت کارکنان به کار ایجاد کنند. سیستمهای حرارتی و دوربینهای با تکنولوژی حرارتی برای کاربردهای متنوعی به کار گرفته شدهاند و همگی موفقیتآمیز ظاهر شدهاند. یک راهکار تلفیقی که از ترکیب هر دوی این تکنولوژیها ساخته شده باشد، از قدرت هر دوی آنها با هم استفاده میکند و یک فرآیند امنتر را ایجاد میکند. تلفیق و یکپارچهسازی بیشتر با سیستمهای کنترل دسترسی این امکان را فراهم میکند که حجم بزرگی از کارکنان، به راحتی و به مراتب کارآمدتر وارد یک ساختمان یا کارخانه شوند.
تکنولوژی تشخیص چهره در کنار سیستمهای کنترل دسترسی میتواند ورود بدون ایجاد برخورد افراد را بیشتر تسهیل کند. تکنولوژی تشخیص چهره پیشرفت فوقالعادهای داشته است و این تکنولوژی برای طراحی سیستمهای امنیتی به عنوان یک تکنولوژی بسیار قابلاعتماد تلقی میشود.
آنالیتیکهای فاصلهگذاری اجتماعی و تشخیص داشتن ماسک، در مورد تجمعها و پرسنل حاضر در یک مکان، اطلاعات و دادههای همزمان با وقوع رخدادی را در اختیار ما قرار میدهند؛ افرادی که وارد یک ساختمان و یا فضاهای باز بزرگ میشوند و از آنجا خارج میشوند. تمام اینها را میشود با نیروی کار انسانی محدودتر انجام داد و آن زمان را به کارکنان داد تا روی کارهای مهم دیگر تمرکز کنند.
شمارش افراد و ردیابی تماس نیز از جمله تکنولوژیهایی هستند که برای کاربردهای کوچک و بزرگ در دسترس هستند؛ با کمک این تکنولوژیها میتوان تعداد افراد حاضر در یک مکان را در یک سطح امنتر نگاه داشت. این تکنولوژی برای کارخانههایی که تعداد کارکنان بالایی دارند، از اهمیت ویژهای برخودار است؛ با استفاده از این تکنولوژی میشود مطمئن شد که فرآیندهای امنیتی انجام شدهاند و جدیدترین دستورالعملها و پیشنهادات بهداشتی حتی بیشتر از حد لازم رعایت شدهاند.
آنالیتیکها و اتوماسیون
ترکیبی از ویدئو و آنالیتیکها که به ارزیابی دادههای ورودی کمک میکنند، مطرحترین ابزاریست که بازار تولید در دستیابی به اهداف مدیریت امنیتی (و ایمنی) خود در دست دارد.
از ویدئو میتوان به اشکال مختلف برای پربازدهسازی عملیاتها و برآوردهسازی نیازهای یک مجموعه استفاده کرد. با تلفیق و یکپارچهسازی تکنولوژی کنترلگر منطقی برنامهپذیر (پی.اِل.سی، با این تکنولوژی ماشینهای کار میکنند و کنترل میشوند) با قابلیتهای آنالیتیک ویدئویی، اتوماسیونسازی بیشتر، امکانپذیر میشود.
به عنوان مثال، وقتی که وارد یک کارخانه یا مجموعهی تولیدی میشوید، ممکن است با تعداد زیادی علائم و نوار هشداری روی زمین مواجه شوید؛ این علائم و نوارها به شما هشدار میدهند که وقتی ماشین در حال کار است، شما نباید اینجا باشید. بکارگیری آنالیتیکها جهت تشخیص زمانهایی که یک نفر نباید در یک مکان باشد، در کنار قابلیت استفاده از دکمهی خاموشی اورژانسی، این پتانسیل را در اختیار ما قرار میدهد که پروتکلهای امنیتی یک محل را تقویت کنیم.
برگرفته از مجله a&s