امنیت همواره کانون تمرکز مدیریت بانک ها بوده است. اما جدا از مساله امنیت، بانک ها همواره به دنبال راه هایی جهت جذب مشتریان بالقوه و انجام امور تجاری با آنان می باشند. تصاویر ویدئویی هوشمند برای هر دو هدف راه حل هایی ارائه می دهد: تحلیل های ویدئویی مدرن به بانک ها امکان مبارزه آسانتر با تخلفات را داده و در عین حال در جهت شناسایی مشتریان بالقوه خود و چگونگی جذب آنان یاری می بخشد.
هیچ یک از کسب و کار ها به اندازه بانک ها نیازمند نظارت تصویری نمی باشند، چرا که در عملیات روزانه خود با مقادیر هنگفتی از پول سر و کار داشته و در نتیجه نیازمند این هستند که خود را در برابر سارقان و کلاهبردارانی که با شیوه های بسیار پیچیده اقدام به سرقت می نمایند، ایمن سازند. کلاهبرداری برای بانک های سر تا سر جهان به هزینه های گزافی انجامیده است. طبق گفته گروه امنیتی ATM اروپا، کلاهبرداری های مرتبط با دستگاه های ATM از 20244 مورد در سال 2011 به تعداد 22450 در سال 2012 افزایش یافته و زیان های ناشی از این وقایع به میزان 13% از 318.2 میلیون دلار به 360.4 میلیون دلار افزایش یافته است. گزارشات دستگاه محرمانه دولت امریکا نیز حاکی از زیان 8.5 میلیارد دلاری سالیانه از طریق تخلفات مرتبط با کارت های اعتباری و دستگاه های خود پرداز بوده است.
فعالیت های کلاهبرداری به طور حتم موضوعی است که بانک ها باید به طور منظم به مقابله با آن بپردازند. کلاهبرداری و دسترسی به رمز کارت های اعتباری افراد از طریق دستگاه های مرتبط و یا دوربین های نصب شده در دستگاه های خودپرداز، امری بسیار شایع می باشد. جعل دسته چک های شعب مختلف بانکی نیز در گروه مسائلی است که به کرات به وقوع پیوسته است.
با این که بانک ها مدتی است به راه حل نظارت تصویری روی آورده اند، تکنولوژی های سنتی تنها قادر به ارائه راه حل های واکنشی هستند، به این مفهوم که تحقیقات پس از وقوع تخلفات انجام می گیرند. ولی امروزه با راه حل های هوشمند ویدئویی، بانک ها قادرند از رویکرد های پیشگیرانه جهت تشخیص و جلوگیری از وقوع جنایات بهره جویند. به عنوان مثال از طریق آنالیز محتوای ویدئویی (VCA) بانک ها می توانند تاخیر در حضور افراد، به جای ماندن اشیای مشکوک در داخل مجموعه، ورود غیر مجاز افراد، دستکاری دستگاه های خود پرداز و سایر رخنه های امنیتی را شناسایی نموده و به اقدامات مناسب در رابطه با آن ها روی آورند.
بانک ها روز به روز بیشتر از این مزایا آگاه می گردند. مسئولین امنیتی و سایر ذینفعان نیز به دنبال به کار بستن این مزایا و انتقال آن به سایر دپارتمان ها و کاربران سازمان می باشند.
با توجه به اینکه کلاهبرداری های مرتبط با دستگاه های خودپرداز امری رایج است، راه حل VCA برای مقابله بانک ها با مسائلی از این قبیل پیشنهاد می گردد. به عنوان مثال هنگامی که فردی برای مدتی طولانی مشغول کار با دستگاه های خودپرداز باشد ولی تراکنشی با آن انجام ندهد احتمال انجام امور متخلفانه توسط وی وجود دارد. در این هنگام پیام اخطاری به مسئولین مربوطه مخابره گشته و آنان می توانند تصمیمات مناسبی اتخاذ نمایند.
راه حل های تحلیل ویدئویی می توانند به گونه ای موثر، تاخیر بیش از حد افراد و یا وسایل نقلیه را در نقاط اطراف دستگاه های خود پرداز شناسایی نمایند. این سیستم ها همچنین از هوشمندی لازم جهت تشخیص دویدن افراد در مکان های تحت کنترل برخوردار می باشند. چرا که این خود می تواند رفتاری مشکوک قلمداد گردد.
با مرتبط نمودن سیستم های نظارتی و داده های تراکنشی، تحقیق و تفحص در رابطه با سرقت از دستگاه های خودپرداز با سهولت بیشتری امکان پذیر است. کافی است شماره حسابی که سرقت از آن صورت گرفته است را وارد نمایید تا سیستم تصاویری از تمامی دستگاه های خودپرداز مرتبط با این حساب در مدت زمانی مشخصی را ارائه نماید. بوسیله این امکان، بازرسان مربوطه قادر خواهند بود تا به آسانی برداشت پول توسط اشخاص مشکوک و غیر مرتبط را ردیابی نمایند. اگر سیستم به قابلیت تشخیص چهره نیز مجهز باشد، بلافاصله تمامی تصاویر مرتبط با شخص مورد نظار به صورت جداگانه ارائه خواهد شد و این امر بازرسان را از بررسی تصاویر بیشمار ارائه شده توسط سیستم می رهاند. به عنوان مثال اگر 36 دوربین در یکی از شعب نصب شده باشد و زمان مورد نظر نیز یک ماه در نظر گرفته شود، در این صورت با 26000 ساعت فیلم ویدئویی سر و کار خواهیم داشت. در صورت عدم دسترسی به قابلیت تشخیص چهره، احتمال تشخیص افراد مشکوک در این میزان تصاویر ویدئویی بسیار اندک می باشد.
راه حل های هوشمند ویدئویی تنها به محل نصب دستگاه های خودپرداز ختم نمی شوند. بوسیله سیستم های VCA آنچه که داخل ساختمان بانک ها در جریان است نیز قابل نظارت می باشد. معمولا کلاهبردارانی که از چک های جعلی استفاده می کنند مقادیری بسیار کمتر از درجه اهمیت بانک ها را مبادله می نمایند و سپس به بانک های دیگری مراجعه نموده و این عمل را تکرار می کنند. مسائلی از این قبیل با قابلیت تشخیص چهره سیستم های VCA از طریق تصویر برداری از چهره شخص مشکوک قابل ردیابی خواهد بود. این امر نیز باعث تسهیل تحقیقات و پیگیری مسئولین قانونی می گردد.
سیستم های نظارت تصویری علاوه بر اینکه باعث کاهش تخلفات می گردند، در صورت استفاده مکرر می توانند به عنوان اخطاری تصویری نسبت به متخلفین بالقوه عمل نمایند. به عنوان مثال برخی از بانک ها از مانیتور هایی برای نظارت عموم استفاده می نمایند تا از این طریق به مشتریان اعلام دارند که تصاویرآنها ضبط می گردد.
جدا از مساله امنیت، سیستم های تحلیل ویدئویی قادرند بانک ها را در سایر موارد حائز اهمیت یاری رسانند. به سبب سیستم های VCA طول صفوف، جنسیت و سن مشتریانِ دستگاه های خود پرداز و سایر رفتار های مشتریان قابل تحلیل و آنالیز می باشد. به کمک این داده ها بانک ها می توانند به مشتریان بیشتری دسترسی یافته و تجارب بانکداری خود را ارتقا بخشند.
نیازی به یادآوری این موضوع نیست که بانکها شناخت جامعی از مشتریان خود دارند. ولی آیا در مورد کاربران سیستم های خود پرداز نیز چنین است؟ با توجه به اینکه دستگاه های خودپرداز در سرتاسر جهان به یکدیگر مرتبط می باشند، این احتمال وجود دارد که مشتریان یک بانک از دستگاه خود پرداز بانکی دیگر وجه نقد خود را دریافت نمایند. این امر فرصت مناسبی برای بانک ها در جهت جذب مشتریان بالقوه (از طریق تبلیغات صفحه نمایش دستگاه ها) به شمار می رود. با این حال در اغلب اوقات به کاربران دستگاه های خودپرداز توجه چندانی نشده و به آنان به چشم مشتریان هدف نگریسته نمی شود.
چنانچه گفته شد با راه حل های ارائه شده توسط سیستم های VCA امکان تشخیص جنسیت و سن کاربران فراهم می گردد. در این هنگام تبلیغات و یا پیام هایی که متناسب کاربران است بر صفحه نمایش دستگاه ظاهر می گردد. قابلیت تحلیل رفتار مشتری نیز به بانک ها در جهت اتخاذ استراتژی های مناسب بازاریابی و فروش کمک می کند. در صورت وجود تبلیغاتی مانند وام های مسکن نیز، امکان بررسی رفتار مشتری نسبت به این گونه تبلیغات توسط سیستم های ویدئویی هوشمند فراهم است.
در مجموع کلیه عملیات بانکداری بوسیله سیستم های هوشمند قابل ارتقا می باشد که یک نمونه بارز آن مدیریت صف های طولانی است. هیچ چیز مانند صفوف بسیار طولانی، امور مشتریان را به تاخیر نمی اندازد. سیستم های ویدئویی هوشمند به مدیران بانک امکان سازماندهی صفوف و اطمینان از انجام امور مشتریان در زمان مناسب را می دهد.
سیستم های ویدئویی هوشمند و قابلیت های پیشرفته آنها بهترین گزینه برای امنیت بانک ها هستند. چرا که بانک ها برای شناسایی و ردیابی متخلفان نیازمند چنین قابلیت هایی می باشند. نکته مهم تر این است که بانک ها به واسطه چنین سیستم هایی قادر خواهند بود مشتریان بیشتری را جذب نموده و عملیات بانکداری خود را ارتقا بخشند. اگر به هنگام استفاده از دستگاه های خود پرداز پیام تبلیغاتی را که متناسب با نیاز های شما بود مشاهده کردید، این احتمال وجود دارد که بانک مورد نظر به سیستم های تحلیل ویدئویی مجهز باشد.