صنعت کنترل دسترسی در میانه ی مسیر حرکت به سوی یک همگرایی عظیم است. ظهور و غلبه تکنولوژی نظارت ویدئویی تحت شبکه (آی.پی) دنیای سیستم های آنالوگ را به قبضه ی خود در آورده و این روزها مهاجرت از این نوع سیستم ها به سرعت در حال رخنه یافتن در سیستم های کنترل دسترسی است.

ذات جذاب تکنولوژی های تحت شبکه که تبدیل به پایه و اساس سیستم های ویدئویی شده اند، تکیه گاهی برای راهکارهای کنترل دسترسی تحت شبکه نیز میباشند. قابلیت سفارشی سازی سیستم های کنترل دسترسی تحت شبکه با اتخاذ رویکردی تلفیقی و با استفاده از چندین فروشنده مکمل و در عین حال حفظ انعطاف پذیری سیستم ها برای امکان توسعه سیستم با توجه به نیازهای مشتریان، هر دو از عواملی هستند که باعث ایجاد امنیت و بازگشت سرمایه ی معقول میشوند.

با این همه، با رشد گزینه های کنترل دسترسی تحت شبکه، امکان به وجود آمدن راهکارهای چه بسا قدرتمندتر با کمک افزایش قابلیت های اینترنت اشیاء (آی.او.تی) در حال تکامل یافتن هستند. به گفته ی بسیاری از متخصصین فعال در تکنولوژی این صنعت، همگرایی سیستم های کنترل دسترسی قدیمی با دستگاه های متصل به اینترنت اشیاء آینده ی امنیت را تشکیل میدهند.

ظهور سیستم های تحت شبکه به قطع نعمتی بزرگ برای سیستم های کنترل دسترسی بوده و منجر به ابتکارات جدیدی در زمینه دستگاه های کنترل کننده درب و ماژول های تحت شبکه شده است. شاید ظهور این سیستم ها از لحاظ دستگاه های مصرف کنندگان منجر به رشد اینترنت اشیاء نشده باشد، اما به قطع تاثیر بزرگی روی سیستم های کنترل دسترسی و استراتژی فروشندگان این سیستم ها داشته است.

با باز شدن امکان برقراری ارتباط میان سیستم ها و دستگاه ها با استفاده از استانداردهای بکارگیری آسان معمول، موانع موجود از میان رفته اند. با از بین رفتن این موانع، تکنولوژی جدید به آسانی میتواند با راهکارهای تحت شبکه تلفیق گردد و موارد استفاده ی جدیدی را ایجاد کند. ­

علاوه بر این، مهاجرت به سوی سیستم های تحت شبکه به فروشندگان سیستم های کنترل دسترسی اجازه ی بکارگیری بیشتر این سیستم ها را داده است.

سیستم های بر جای مانده از پیشی که قابل اتصال به شبکه نیستند نیازمند یک اتصال سخت افزاری اختصاصی به یک سیستم مرکزی یا نقطه جمع آوری داده ها بوده و هوشمندی این نوع سیستم ها تنها در ایستگاه اصلی قرار دارد. در صورتی که هوشمندی سیستم شما در تمامی دستگاه های موجود پراکنده باشد، شما میتوانید از ارتباط بین دستگاهی بهره ببرید. این موضوع پیش درآمدی بر پیدایش اینترنت اشیاء بوده است. این دستگاه های هوشمند، آی.پی های خود را اجرا نموده و از دستگاه های کنترل کننده ی هوشمند و پایگاه های داده ی منطقی پشتیبانی میکنند. با وجود سیستم هایی که دستگاه های موجود در آن از پیش به شبکه متصل اند، کاربران میتوانند از اطلاعات موجود بهره ببرند.

فضای ساختمان ها به سرعت در حال تغییر است. با جستجوی مدیران تدارکات برای جذب افراد به تاسیسات خود، انتظار میرود که رشد وسیع استفاده از تکنولوژی در این ساختمان ها به رشد خود ادامه دهد.

رشد سیستم های تحت شبکه که در نتیجه ی اقدامات مصرف کنندگان حاصل شده است، ساختمان های را هوشمندتر خواهد ساخت و باعث ایجاد سیم کشی های ساختارمندی میشود که بهره بردن افراد از یک شبکه را آسانتر میسازد. ما شاهد رشد سریع ساختمان های به یکدیگر متصل و پیشرفته تر و همچنین رشد دستگاه های پیشگامی هستیم که اطلاعات بسیار زیادی را در اختیار افراد قرار میدهند، اطلاعاتی که در صورت استفاده ی مدیران از آنها سودمند واقع خواهند شد. در حال حاضر نوعی پویش عمومی به سوی بکارگیری این تکنولوژی ها شکل گرفته است که این افراد از مدیران تدارکات گرفته تا صاحبان شرکت ها و دارندگان ساختمان ها متغیر هستند. افراد در حال بهره بردن از آنچه در حال حاضر دارند هستند و همچنین در حال جایگزینی دستگاه های منقضی شده با راهکارهای جدید و هوشمندتر هستند.

در این شرایط، مکمل های مورد نیاز برای ارائه ی یک تجربه ی کاربری قدرتمند و متصل به یکدیگر، کم هزینه تر، با کفایت تر تمام شده و بیش از هر زمان دیگری بدون هیچ دردسری تحت پشتیانی قرار میگیرد.

تکنولوژی سنسور به نسبت کم هزینه بوده و امکان جمع آوری حجم زیادی از داده ها را فراهم می آورد. مجاری مورد نیاز برای انتقال این داده ها بیش از هر زمان دیگری کم هزینه و مورد اطمینان هستند. ابزارهایی که این داده های به هم ریخته را به اطلاعاتی مرتب تر و قابل استفاده تر تبدیل میکنند، بیش از گذشته در دسترس قرار گرفته اند و کم هزینه تر و پرسرعت تر هستند. این موضوع در مجموع به معادله ای با متغیرهای هزینه/ سود قدرتمندی می انجامد که به استفاده ی احسنت از دستگاه های قادر به کار با اینترنت اشیاء کمک خواهد کرد.

پیشرفت سریع سیستم های تحت شبکه، راهکارهای کنترل دسترسی الکترونیکی را قادر ساخته است که به بخشی از دستگاه ها و داده هایی تبدیل شوند که راهکارهای اینترنت اشیاء گسترده تر را تغذیه میکنند. این بدان معنا نیست که سیستم های کنترل دسترسی مسیر رشد اینترنت اشیاء را تسهیل ساخته است، بلکه این صنعت در مسیر خود برای دستیابی به راهکارهای تحت شبکه قرار داشته و ضامن عملکرد و انطباق آن با صنعت و روندهای کلی آی.تی میباشد.

منبع: مجله سکیوریتی اینفو واچ

برچسب‌ها:
Access Control, IOT, IP camera, Video Surveillance