در طول چندین سال گذشته، خودکارسازی اثرات مداوم و مهمی روی بخش امنیت گذاشته است. هر چقدر راهکارها بیشتر و بیشتر یکپارچه می‌شوند و تکنولوژی دیجیتال بیشتر مدیریت آنها را به دست می‌گیرد، فرآیندهای اتوماسیون‌سازی، ساده‌تر و کارآمدتر می‌شوند. با استفاده از قدرت الگوریتم‌های پیشرفته‌ای که آنالیتیک‌ها را تشکیل می‌دهند، اتوماسیون‌سازی نقشی مهم را در زمان کرونا ایفا نموده است.

زمانی که کووید-19 در معادله لحاظ می‌شود، اتوماسیون‌سازی هم به همین شکل عمل می‌کند. در برخی از موارد، آنالیتیک‌ها می‌توانند به ما کمک کنند تا تشخیص بدهیم که چه زمانی یک کارمند، از تجهیزات حفاظتی استفاده نمی‌کند؛ مثلا  چه هنگام فرد موردنظر عینک به چشم نداشته و کلاه ایمنی به سر ندارد. تجهیز سیستم‌ها به آنالیتیک‌هایی که قادر به تشخیص عدم رعایت دستورالعمل‌های مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم استفاده از ماسک هستند، به کمک تولیدکنندگان می‌آیند؛ با استفاده از این سیستم‌ها می‌توان وقوع تخلف در رعایت پروتکل‌های بهداشتی را  تشخیص داد، پروتکل‌هایی که عدم رعابتشان به صورت بالقوه باعث تعطیلی تمامی عملیات‌های یک شرکت می‌شوند.

در نهایت، امنیت کارکنان چیزی است که این تأسیسات روی آن متمرکز هستند، چرا که موضوع امنیت با استفاده از این نوع تکنولوژی در ارتباط است؛ بنابراین مادامی که ما به واکنش خود نسبت به تهدید کووید-19 جهت می‌دهیم، توسعه‌ی ابزارهای موجود، بیشتر و بیشتر رواج پیدا می‌کنند.

خودکارسازی برای امنیت

بسیاری از فروشندگان در حال تغییر زوایه‌ی دید خود هستند تا نیازهای منحصربفردی که شرایط جدید ایجاد نموده است را برآورده کنند.

بسیاری از شرکت‌های تولیدی بزرگ در حال حاضر از ربات‌های اتوماسیون‌سازی در تأسیسات خود استفاده می‌کنند و آنها را بکار می‌گیرند. با توجه به بازخوردهای دریافت‌شده، این ربات‌ها بسیار کارآمد واقع شده‌اند و کمک می‌کنند که تعامل غیرضروری انسانی حذف شود.

بهبود بازدهی با اتوماسیون‌سازی

بحث روی موضوع خودکارسازی، کمی ما را از موضوع اصلی این مقاله که بحث امنیت در بخش تولید است، دور می‌کند. با این حال، نقش دستگاه‌های امنیتی در بهبود کارآمدی عملیاتی را نمی‌توان نادیده گرفت.

از دوربین‌های یکپارچه‌سازی شده با سیستم‌های اتوماسیون‌سازی و اسکادا (سامانه سرپرستی و گردآوری داده) برای بهبود بازدهی در کف کارخانه استفاده می‌شود؛ این سیستم‌ها به اپراتورها اجازه می‌دهند که فرآیندها و فعالیت‌های در جریان را به صورت دورادور از اتاق کنترل زیر نظر خود بگیرند. این فرآیندها از بازبینی یا تخلیه‌ی محصولات یا اجناس روی انبارهای بارگیری گرفته تا بازرسی تصویری اجزای خط تولید متغیر هستند. از دوربین‌های حرارتی هوشمند نیز می‌توان برای شناسایی تجهیزات بیش از حد داغی استفاده کرد که امکان دارد دچار نقص فنی شوند و فرآیندهای شرکتی را دچار اختلال کنند و برای کارکنان به یک مسئله‌ی امنیتی تبدیل شوند.

علاوه بر این، این فرآیندها را می‌توان جهت بررسی پیروی یا عدم پیروی از قوانین و دستورالعمل‌های وضع‌شده، ثبت و ضبط نمود؛ بدین شکل در صورت وقوع یک مسئله، برخی از گروه‌های بخصوص را می‌توان دنباله‌روی نمود. زمانی که احیای اقتصادی به اندازه‌ی کنترل کووید-19 اهمیت پیدا می‌کند، تولیدکنندگان می‌توانند از تمامی منابع موجود برای بهبود بازدهی و ارتقاء عملیات‌ها بهره ببرند.

در وجه اتوماسیون‌سازی امور، به محض اینکه یک دستگاه PoE IO BOX یک برنامه‌ی زمانی منطقی را برای رخدادها تعیین کند، این سیستم می‌تواند به صورت مجزا و بدون نیاز به سرور کاربری داشته باشد و همچنین آن را می‌توان به صورت دورا دور و از طریق شبکه، تلفیق و یکپارچه نمود. کاربردهای متداول برای این سیستم، شامل تشخیص حضور غیرمجاز افراد در برخی از مناطق بخصوص می‌شود.

به عنوان مثال، در صورتی که یک سیستم مجهز به تکنولوژی هوش مصنوعی AI تشخیص بدهد که زیر یک جرثقیل در حال کار فردی ایستاده است، این سیستم به صورت خودکار متوقف خواهد شد و یک هشدار به صدا در خواهد آورد یا اینکه از طریق کنترل از راه دور، دستگاه را از برق می‌کشد؛ بدین شکل، نیاز به نیروی انسانی کاهش پیدا می‌کند و اقدامات امنیتی افزایش پیدا می‌کند.

کلام آخر

در اینجا دو نتیجه می‌توان گرفت. با بازگشایی دوباره‌ی کارخانجات، آنها مجبور خواهند شد که با تعداد کارکنان کمتر کار کنند. همچنین نیاز خواهند داشت که دستورالعمل‌های حفظ سلامتی، همچون فاصله‌گذاری اجتماعی و شستشوی مکرر دستان را رعایت نمایند. اتوماسیون‌سازی پاسخ هر دوی این مسائل هستند. اتوماسیون‌سازی عملیات‌های کارخانجات به تولید آنها کمک می‌کند، و اتوماسیون‌سازی امنیت به تولیدکنندگان کمک می‌کند که تا دنبال‌شدن تمامی اقدامات امنیتی اطمینان حاصل نمایند.

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
ویروس کرونا, کووید-19, تکنولوژی تولید هوشمند, صنعت 4.0, اتوماسیون صنعتی, هوش مصنوعی, راهکارهای هوشمند, کارخانه هوشمند, سیستم ویدئویی هوشمند, امنیت, امنیت فیزیکی, راهکار امنیتی, آنالتیک, آنالیتیک, آنالیتیک ویدئویی, سیسمتهای آنالیز ویدئویی, فاصله گذاری اجتماعی, AI, راهکار POE, دوربین IP, دوربین مدار بسته, دوربین مداربسته تحت شبکه, دوربین تحت شبکه, دوربین حرارتی