جامعه­­ ی مدرن به هیچ وجه بدون نقص نیست و این حقیقت که خود همین جامعه میتواند خطری برای خودش باشد اثباتی بر این قضیه است. به نقل از گزارش ارائه شده توسط آی.اچ.اس مارکیت، در سال گذشته میزان حملات تروریستی انجام شده در سراسر جهان حدود 25 درصد افزایش داشته است که بخش اعظمی از این حملات در منطقه خاورمیانه رخ داده است. اقدامات تروریستی این خطر را به مراحل نگران­ کننده­ ای میرسانند و باعث تبدیل یک خطر کوچک به خطری اضطراب­ آور میشوند. عکس­ العمل بدیهی در برابر این خطر، انجام اقدامات دفاعی و پیشگیرانه است. در حال حاضر این اقدامات بیشمار هستند و از آنجایی که اقدامات ضدتروریستی به موضوعی داغ مبدل شده ­اند، تعداد این اقدامات همچنان در حال رشد است. تمرکز این مقاله روی یکی از این دست اقدامات، یعنی نظارت ویدئویی و راه­ های حفاظت آن از افراد است.

نخست اینکه تروریسم یک جرم محسوب میشود و فرد تروریست همچون هر مجرم دیگری مضطرب به نظر میرسد. حتی افرادی با اذهان غیرمعقول هم مقرر به رعایت قوانین و راه­ های آن برای مداخله و پیشگیری از اقدامات این افراد هستند. علیرغم عدم توجه بمب­ گذاران انتحاری به نتایج اقدامات خود، برای این افراد رسیدن به مقصد بدون آنکه شناسایی شوند حائز اهمیت است. این نقطه درست جایی است که اقدامات ضدتروریستی ما کارایی خود را نشان میدهند. هنگامی که صحبت از اقدامات جنایی میشود، دوربین­های نصب شده در معرض دید افراد به عنوان یک فاکتور بازدارنده ی جدی تلقی میگردند. از این گذشته بهترین دیواره­ ی دفاعی، دیواری نیست که در برابر حملات مقاوم است؛ بهترین دیواره­ ی دفاعی دیواری است که از وقوع این حملات جلوگیری کند.

نحوه­ ی دیگری که دوربین­ ها میتوانند به عنوان دیواره­ ی حفاظتی علیه تروریسم عمل کنند، تجزیه و تحلیل تصاویر ویدئویی دوربین­ هاست. بعد از انفجار یک بمب، باید چگونگی وقوع آن را به دقت بررسی کرد. این کار اطلاعات ارزشمندی در مورد چگونگی پیشگیری از این دست فجایع در آینده در اختیار افراد قرار میدهد. در صورتی که حمله ی صورت گرفته انتحاری نبوده باشد، هنوز هم مجرمینی وجود دارند که باید دستگیر شوند. تصاویر ویدئویی ضبط شده از دوربین های ناظر بر منطقه موردنظر دقیقا آن چیزی است که برای انجام این کار لازم است. اما یک لحظه صبر کنید! در صورتی که بخواهید تصاویر ویدئویی ضبط شده توسط دوربین­ هایی را که احتمالا در انفجار صورت گرفته خراب شده اند بررسی کنید، چه کار باید کرد؟ خوشبختانه،  دوربین های مدرن مجبور به ذخیره سازی تمامی تصاویر ضبط شده ی خود روی کارت SD داخل دوربین یا سایر دستگاه­ های جداشدنی نیستند. دوربین های تحت شبکه ﴿IP﴾ حال میتوانند تمامی داده های خود را به سرورها ﴿حتی ریزرایانه ها هم میتوانند این کار انجام دهند﴾ و یا حتی فضاهای ابری انتقال دهند.

علاوه بر این، نرم افزارهای طراحی شده برای دوربین های امنیتی حال مجهز به ماژول های هوشمندی هستند که از قابلیت هایی چون تشخیص چهره برخوردارند. یک دیواره ی دفاعی خوب باید انعطاف پذیر باشد. علاوه بر این، دوربین ها میتوانند پیش از وقوع هرگونه خطری، آنها را شناسایی کنند. همانطور که پیشتر اشاره شد تروریست ها ماشین هایی بی احساس نیستند و به عنوان انسان قابل درک است که نگران و مضطرب باشند. با توجه به این موضوع، اقدامات ضدتروریستی را نیز میتوان بسته به شرایط پیش آمده تغییر و تطبیق داد. بررسی جمعیت برای یافتن افراد با ظاهر مشکوک یک استراتژی ابتدایی است و البته بسیاری از افراد معتقدند که این کار تقریبا بی فایده است. با این حال، در صورتی که بدانید دنبال چه میگردید این استراتژی به کل به مسئله ای متفاوت تبدیل میشود. دوربین مناسب با زاویه مناسب میتواند بسیار سودمند واقع شود، حتی در صورتی که از طریق تنها یک صفحه نمایش توسط افراد مراقب مورد بازبینی قرار بگیرد. علیرغم تمامی آنچه تا بحال گفته شد، یک راه دیگر برای پیشگیری از تروریسم وجود دارد و آن نظارت ویدئویی است. نظارت ویدئویی ابزاری مهم در محافظت از جامعه در برابر خطر تروریسم تلقی میگردد و همچون هر ابزار دیگری نیازمند مهارت و دانش استفاده ی درست از آن است.

دوربین­ های IP: بازگوکنندگان حقیقت 

در شامگاه ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲، در پی حمله افرادی مجهز به نارنجک و تسلیحات ضدهوایی مجموعه دیپلماتیک آمریکا در بنغازی، سفیر آمریکا در لیبی به همراه سه تن دیگر کشته شدند. ­فرد مظنون به این حمله دستگیر و در دادگاه فدرال واقع در دادگاه شهر واشنگتن دی.سی حاضر شد تا اتهامات رسمی وی مبنی بر توطئه و حمایت مادی از تروریست ها، فراهم سازی تسلیهات و در نتیجه کشتن افراد ذکر شده مورد بررسی قرار بگیرد. این دادرسی چندان آسوده نبود، اما خوشبختانه این کشور از مزیت برخورداری از دوربین های تحت شبکه IP برخوردار بوده است تا قضاوتی عادلانه را به نمایش بگذارد.

 

به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، علاوه بر توضیحات شاهدان عینی انتظار میرفت که دادستان مربوطه از ویدئوهای ضبط شده توسط دوربین های تحت شبکه IP نیز استفاده کند. خوشبختانه با کمک نرم افزار مدیریت ویدئویی، بازجویان وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا توانستند به تجزیه و تحلیل بیش از 1000 ساعت ویدئو بپردازند  تا روایتی از زمان منتهی شده به حملات انجام شده به سفیر آمریکا و دو پیمانکار سی.آی.ای و زمان پس از محاصره به دست آورند.

 

 

اقتباسی از مجلات سکیوریتی مگزین، فِلِناسافت و کینترونیکس