هنگامی که صحبت از دوربین های امنیتی دید در شب میشود، تصورات غلط زیادی وجود دارد که میتواند منجر به انتخاب دوربین غلط شده و در نتیجه افراد را از نتایج به دست آمده ناامید سازد. در این مقاله به شفاف سازی برخی از این برداشت های غلط می پردازیم.

دوربین های دید در شب فقط به صورت سیاه و سفید می بینند

تکنولوژی «دید در شب» معمولا تصاویر تک رنگ سیاه و سفید یا همان تصاویر با ته رنگ سبزی که در تلویزیون عادت به دیدن آنها داریم را در ذهن تداعی میکند. واضح است که این موضوع دیگر واقعیت ندارد.

امروزه تکنولوژی های نور-کم و نور بسیار-کم در کنار پیشرفت های صورت گرفته در اجزاء دوربین ها و تکنولوژی های مرتبط با دوربین ها این امکان را میدهد که در تاریکی به صورت تمام رنگی قادر به دیدن باشند. بسیاری از شرکت ها سخت در حال کار کردن روی ارتقاء تکنولوژی نور-کم هستند تا تصاویر ویدئویی حقیقی تر و واضح تری را ارائه کنند.

درست است که حال بسیاری از دوربین های دید در شب تصاویر رنگی ارائه میکنند، این دوربین ها برای ارائه ی تصاویر رنگی هنوز هم به نور کافی احتیاج دارند. همچنین این دوربین ها مجهز به نوعی نور مادون قرمز IR هستند که به دوربین اجازه میدهد تا در صورت ناکافی بودن نور برای حالت رنگی، به حالت سیاه و سفید درآیند.

برخی از کمپانی ها محصولاتی تمام رنگی به بازار عرضه کرده اند که در شرایط نامساعد از لحاظ میزان نور، در طول تمام روزهای هفته و به صورت 24 ساعته مانیتورینگ تمام رنگی ارائه میکنند. در مقایسه با دوربین های استارلایت Starlight، با این تکنولوژی ها دیگر هیچ احتیاجی به ابراز نگرانی در مورد از بین رفتن اطلاعات مربوط به جزئیات/رنگ تصاویر به خاطر سوئیچ کردن صفحه به حالت سیاه و سفید نیست.

دوربین های دید در شب در طول روز بهتر می بینند

یکی از باورهای غلط رایج در مورد دوربین های امنیتی دید در شب این است که دید این دوربین ها در طول روز بیشتر از دید آنها در طول شب است.

عملکرد تصویربرداری در طول روز به جوانب زیادی همچون عمق میدان، گستره ی دینامیکی گسترده (WDR)، رزولوشن و سایر مواردی بستگی دارد که باید به صورت کامل مورد ارزیابی قرار بگیرند. فاکتورهای اصلی که کیفیت تصاویر گرفته شده در طول روز را تحت تأثیر قرار میدهند، در بالا ذکر شدند. واضح است که تکنولوژی مخصوص نورپردازی های پایین، باعث ارتقاء تأثیر نور روز نمیشود.

همه چیز به مشخصات و کاتالوگ محصول برمیگردد

باور غلط رایج دیگر این است که اعداد و ارقام را با عملکرد یک محصول یکی کنیم. در میان کاربران نهایی، گرایشی که به هنگام تصمیم گیری در مورد راهکار دوربین موردبکارگیری وجود دارد این است که کاربران به شدت به کاتالوگ داده ها متکی هستند. در حقیقت کاربران اغلب با کاتالوگ داده ها گمراه میشوند و بیشتر از آنکه به عملکرد واقعی دوربین توجه داشته باشند، با توجه به اعداد و ارقام روی کاغذ تصمیم گیری میکنند.

اگر مدل دوربین های مورد مقایسه از یک شرکت نباشند، کاتالوگ داده ها میتوانند گمراه کننده باشند و هیچ اطلاعاتی را در مورد کیفیت دوربین یا چگونگی عملکرد آن در یک سناریو ندهند. همچنین با محدودسازی انتخاب دوربین به یک سری مشخصات خاص، سایر گزینه های مربوط به یک دوربین باکیفیت مناسب را میتوان از فرآیند انتخاب کسر کرد و به یک سری معیار جانبی رسید.

تنها بر اساس اعداد و ارقام روی کاغذ، کاربران نهایی ممکن است راهکاری خریداری کنند که حس کنند عملکردی همچون انتظارات آنها خواهد داشت، اما در درازمدت انتظارات آنها طبق اعداد و ارقام روی کاغذ برآورده نشوند. تنها راه جلوگیری از این امر آن است که پیش از گرفتن تصمیم نهایی، عملکرد دوربین را در عمل ببینند.

ارزش دارد که روی «تست عملی» دوربین ها که در آنها دوربین ها مورد ارزیابی قرار می گیرند، وقت گذاشته شود تا عملکرد آنها را در یک منطقه در طول روز و شب مورد ارزیابی قرار بگیرد. بدین شکل، کاربران نهایی میتوانند تصمیم خود را بر اساس شواهد عینی عملکرد دوربین مربوطه بگیرند.

منبع: مجله a&s

برچسب‌ها:
دوربین IP, دوربین مدار بسته, دوربین مداربسته تحت شبکه, دوربین تحت شبکه, تکنولوژی دید در شب, سیستم های نظارتی, نظارت تحت شبکه