به نقل ازATMIA  وEAST ، امنیت خودپردازها موضوعی حائزاهمیت است. حمله به سیستمهای خودپرداز را میتوان به حملاتی فیزیکی در جهت دستیابی به پول موجود در دستگاه خودپرداز و یا اقداماتی از نوع کلاهبرداری تقسیم کرد.

اساسا، امنیت فیزیکی خودپردازها در اوایل دهه‌ی 60 چندان پیشرفته نبود. با توجه به گسترش سیستمهای خودپرداز در سراسر جهان، حملات به زودی آغاز شدند؛ این سیستمها حاوی مقادیر زیادی پول بوده و نزدیک فضاهای عمومی قرار داشتند. علاوه بر این، وجود تعداد زیادی از واحدهای خودپرداز مشابه بدین معناست که سارقین میتوانند از روش کار خود نهایت استفاده را برده و به راه‌های پرسرعت‌تر و کارآمدتری دست پیدا کنند.

حمله به سیستمهای خودپرداز، چندین مرحله از تغییر و پیشرفت را پشت سر گذاشته است. اولین موج حملات شامل اقدام به بازنمودن خودپردازها با ابزارهای ساده‌ای چون چکش و اسکنه بود – پاسخ سازندگان در برابر این چالش، ساخت صندوقهای بهتر بود. با این حال، سارقین آرام ننشسته و روشهای جدیدی را برای نفوذ به این صندوقها طراحی کردند.

در مرحله‌ی دوم، سارقین شروع به استفاده از چراغ قوه و چرخ سنباده کرده و نهایتا به استفاده از انفجار گاز روی آوردند؛ در این روش سارقین در تلاش برای باز نمودن دریچه پرداخت وجه بوده و دستگاه خودپرداز را با گاز پر میکردند. سپس گاز منفجر شده و سیستم خودپرداز را از هم  میپاشید و امکان دسترسی به وجه نقد داخل آن برای سارقین فراهم میشد. نسل بعدی حملات شامل استفاده از مواد انفجاری جامدی همچون ژلیگنیت و پتن بود. در حال حاضر، سازندگان صندوقها در حال رقابت با سارقینند تا در برابر استفاده از مواد انفجاری جامد محافظت مناسب را فراهم کنند.

سیستمهای نظارت ویدئویی به شکل گسترده‌ای در راهروهایی که سیستمهای خودپرداز قرار دارند استفاده میشود تا اقدامات کلاهبرداری ضبط و شناسایی شوند. تجهیزات نظارت ویدئویی استفاده شده در سیستمهای خودپرداز همچون دوربینهای تحت شبکه و دستگاه‌های ضبط‌ کننده باید با برخی از فاکتورهای کوچک و مشخص و گاهی با شرایط محیطی سخت مطابقت داشته باشند.

سیستمهای ویدئویی به کارگرفته شده در فضاهای بانکی باید سه نیاز مهم و کلیدی را برآورده کنند. اولین مورد یکپارچه‌سازی داده‌های مرکزی است که امن باقی ماندن داده‌های تراکنش را پشت دیوارهای آتش موجود در مرکز داده‌ی شرکت، در محیطی سازگار با داده‌های بانکی و سیاستهای شبکه‌ای ضمانت میکند. دومین مورد مدیریت وضعیت مناسب شرکت به صورت زمان حقیقی است تا بتوان به اطلاع‌رسانی مسائل مرتبط با سیستم در چند ثانیه پرداخت و این امر از کارکرد ویدئو در تمامی زمانها اطمینان حاصل میکند. و در آخر، مدیریت مرکزی امکان مدیریت هزاران دستگاه ضبط کننده را از تنها یک دسکتاپ و در یک محل فراهم میکند.

با این حال، علاوه بر چالش فنی، یک راهکار موفق نیازمند توانایی تعامل با پایگاه داده تراکنشهای بانک است تا بتواند کلاهبرداری را شناسایی و راهکار امنیتی جامعی را ارائه کند. یک راهکار خوب، تراکنش های سیستم خودپرداز را با ویدئوهای ضبط شده‌ی مرتبط پیوند میزند. هنگامی که بانک یک تراکنش مشکوک را شناسایی میکند، فایل ویدئویی ضبط شده را میتوان به سرعت مورد بررسی قرار داد و برای کمک در فرآیند تحقیق در دسترس قرار بگیرد. علاوه بر جلوگیری از کلاهبرداری، این سیستم قادر است که در صورت هرگونه تجاوز فیزیکی یا خرابکاری در سیستم خودپرداز به سرعت آلارمی را ارسال کند.

در برخی از موارد، سیستم نظارت ویئویی به یک سیستم آلارم و سیستم امنیتی نیز متصل است. به عنوان مثال، آلارم میتواند بستن دروازه امنیتی را تحریک کند یا نوعی اسپری آزاردهنده را آزاد کند.

راهکارهای ویدئویی برای سیستمهای خودپرداز شامل دستگاه‌های ضبط کننده کم حجم، دوربینهای سوراخ سوزنی و پلتفرم VMS میشوند که  مدیریت مرکزی را ارائه میکنند. سیستم VMS، ویدئوهای گرفته شده از سیستمهای خودپرداز و از داخل شعبات توسط دوربینهای دام مگاپپیکسل را با یکدیگر تلفیق میکند و مدیریت امنیتی مرکزی را برای کل شبکه‌ی شعبه ارائه میکند. شعبات را نیز میتوان در سطح جهانی با یکدیگر تلفیق کرد و ویدئو را از محلی مرکزی مشاهده کرد.

 

برگرفته از a&s Magazine

برچسب‌ها:
Bank Surveillance, surveillance systems, ATM