در نهایت چیزی که هر کاربری از دوربین دید در شب خود می خواهد داشتن تصاویر واضح است، هیچ فرقی هم نمیکند که این تصاویر رنگی یا تک رنگ باشند. توسعه ی حسگر تصاویر بهتر به سازندگان سیستم های نظارت ویدئویی اجازه داده است تا قابلیت های دوربین های دید در شب را بهبود ببخشند و بدین شکل تصاویر را به مراتب واضح تر و دوربین ها را هوشمندتر سازند.

حسگر تصاویر ارتقاء یافته، کیفیت تصاویر را بالا میبرد

دوربین های امنیتی دید در شب دائما در حال بروز شدن با تکنولوژی های جدید هستند. دوربین های امروزی، لنزهای چندگانه، ترکیب نور-دوگانه و سایر تکنولوژی ها را در خود گنجانده اند و از یک سوراخ لنز بزرگتر، حسگر با یک سطح بزرگتر و تکنولوژی نور کم هوشمندتر برخوردار هستند.

زمانی که حرف از حسگر تصاویر به میان می آید، باید گفت که ارتقا های اندکی صورت گرفته تا این دوربین ها بیشتر نسبت به نور حساس شده و بیشتر قادر به پردازش تصاویر به صورت همزمان با وقوع رخداد شوند. بکارگیری این چیپ های قدرتمند باعث افزایش قدرت پردازش میشود که این خود در نهایت باعث بهبود کیفیت تصاویر میشود. این توسعه و پیشرفت ها باعث ظهور دوربین های با کیفیت مخصوص نور کم بیشتری شده است که در رزولوشن های بالاتر موجود هستند. در مقایسه با 10 سال گذشته و زمانی که دوربین های مخصوص نور کم تنها به صورت SVGA و با رزولوشن 1D موجود بودند، در حال حاضر همین میزان حسایت را میتوان در دوربین های K4 یافت.

برخی از برند دوربین ها از حسگر تصاویر ultra-starlight استفاده می کنند که این حسگر به دوربین های تمام رنگی آنها اجازه میدهد تا سایز پیکسل بزرگ، پیکسل های با پس زمینه ی نورپردازی شده و اچ.سی.جی بالاتر تحت نورپردازی پایین داشته باشند. اچ.سی.جی به نسبت بهره تبدیل نسبت توان سیگنال خروجی به توان سیگنال ورودی در مبدل یا مخلوط کننده ی بسامد گفته میشود.

استفاده از اچ.سی.جی میتواند باعث ایجاد نسبت بهره ی تبدیل بالاتر در پیکسل های حسگر شود. این بهره ی تبدیل در مرحله ی روبرویی لینک سیگنال قرار دارد که میتواند تأثیر نویز سیگنال پشتی را کاهش دهد و بدین شکل میتوان سیگنال بالاتری را به نسبت نویز به دست آورد.

تغییر دادن حسگر تصویر و پردازش باعث بهبود سطح حساسیت به نور در دامنه ی IR میشود که این خود حساسیت نور مادون قرمز (IR) دوربین را افزایش میدهد. این کار به دوربین اجازه میدهد تا با همان مقدار IR، وسعت بیشتری را ببیند.

گنجاندن AI و یادگیری عمیق

پیشرفت های صورت گرفته در تکنولوژی های سخت افزاری و نرم افزاری دوربین های دید در شب این امکان را فراهم نموده است که هوشمندی بیشتری بکار گرفته و مورد استفاده قرار بگیرد. با ارتقاء و بهبود مداوم الگوریتم های هوش مصنوعی AI و کاهش مداوم آستانه های AI، رفته رفته تصاویر تمام رنگی و هوش مصنوعی AI در حال استفاده شدن در صحنه های بیشتر و بیشتری هستند.

با یک دوربین دید در شب، افراد ممکن است که تصور کنند تا زمانی که تصویر دوربین واضح، روشن و رنگی است، همه چیز خوب به نظر میرسد. اما برای هوشمند شدن تصاویر، به جای آنکه تمام انرژی سیستم صرفا صرف ارائه ی رنگ، بهبود روشنایی و کاهش نویز تصویر شود، بیشتر توجه ها صرف کسب اطلاعات کارآمد از سوژه ی موردنظر میشود. هدف نهایی بهینه سازی مداوم تأثیر دید در شب، استفاده از الگوریتم های یادگیری عمیق است تا با این کار با جزئیات کافی و کارآمد از تصاویر، به رخدادهای متناظر رسیدگی شود.

در آینده، استفاده از هوش مصنوعی AI – به صورت داخلی و خارجی – میتواند نقش بزرگی را در ارتقاء و بهبود قابلیت های تکنولوژی های نور کم ایفا نماید. این موارد شامل بهبود ویدئوی دریافت شده، ضبط شده و منتقل شده توسط دوربین میشوند.

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
دوربین IP, دوربین مدار بسته, دوربین مداربسته تحت شبکه, سیستم های نظارتی, نظارت تحت شبکه, نظارت تصویری, نظارت ویدئویی, تکنولوژی دید در شب, دوربین چندسنسوره, هوش مصنوعی, AI, یادگیری عمیق, آنالیتیک, تجزیه و تحلیل تصویری