کار سیستم‌های کنترل دسترسی باید دادن اجازه‌ی ورود به یک ساختمان و خروج از آن برای اهداف امنیتی باشد. اما در دنیای پساکرونا، مسئولیت‌های بیشتری بر گردن سیستم‌های کنترل دسترسی الکترونیکی افتاده است که این مسئولیت‌ها شامل جلوگیری از بیماری و کنترل آن می‌شود. در این مقاله روندهای کلیدی تکنولوژی کنترل دسترسی در سال 2021 شناسایی و بررسی شده‌اند، روندهایی که به زعم ما همچنان تحت‌تأثیر این ویروس واگیردار خواهند بود.

1. میزان افراد حاضر در یک ساختمان و کنترل فضا

در عصر ساختمان‌های هوشمند، آنالیتیک‌ها و راهکارهای مربوط به تعداد افراد حاضر و کنترل فضای ساختمان از مواردی هستند که تا الآن میان کاربران نهایی رواج پیدا کرده‌اند، چرا که با در دست داشتن این تکنولوژی‌ها کاربران می‌توانند ببیند که پرسنل و کارمندان آنها چگونه از فضای خود استفاده می‌کنند. طبق گزارش شرکت مِموری، پیش‌بینی می‌شود که بازار آنالیتیک‌های مربوط به تعداد افراد حاضر در یک ساختمان تا سال 2024 به 5.73 میلیارد دلار برسد و نرخ رشد مرکب سالانه‌ی آن رشدی 21.5 درصدی داشته باشد. با این وجود که در دوران پساکرونا به سر می‌بریم، ویژگی‌های مربوط به تشخیص افراد حاضر در یک ساختمان و کنترل فضا در تکنولوژی سیستم‌های کنترل دسترسی شاهد تسریع میزان رشد خود خواهند بود، چرا که کابران برای بازبینی و مانیتورینگ ظرفیت و برای اهداف فاصله‌گذاری اجتماعی، متکی بر آنالیتیک‌ها هستند. تکنولوژی‌های هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) فرصت‌هایی را برای «هوشمندتر» شدن داده‌های کنترل دسترسی فراهم خواهند کرد و برای صاحبین ساختمان‌ها، نیازهای مربوط به جریان افراد و بهره‌وری از فضا را برآورده می‌سازند.

تمایل به داشتن ساختمان‌ها و فضاهای کاری سالم و سلامت، به علاوه‌ی الزامات مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی برای تسهیل بازگشت به محیط کاری پس از کووید-19، باعث سر باز کردن تقاضای سرکوب‌شده‌ و نهفته‌ای شده است؛ این تقاضای نهفته برای سیستم‌های پیچیده‌تری است که افراد حاضر در یک مکان را مدیریت و فضای آنجا را کنترل می‌کنند. این نقشی کلیدی را در جلوگیری از گسترش بیماری‌های واگیردار ایفا خواهد نمود. ما نیاز داریم و در حال پاسخگویی به این نیاز هستیم که در محیط ساختمانی خود، کنترل و مدیریت بهتری نسبت به میزان افراد حاضر داشته باشیم، تا با این کار خطر گسترش بیماری‌هایی چون کووید-19 را کاهش دهیم.

دلیل دیگر برای اتکاء به چنین آنالیتیک‌هایی، یکپارچه‌سازی بیشتر فضاست. در بحبوحه‌ی شیوع ویروس کووید-19، بسیاری از شرکت‌ها شاهد خالی شدن فضاهای کاری خود هستند، با این وجود آنها هنوز هم بابت این فضاها پول پرداخت می‌کنند. استفاده از آنالیتیک‌ها به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند و ببینند که چه قسمت‌هایی از یک ساختمان را باید حذف نمایند، اجاره کنند یا ببندند.

2. محوسازی بیشتر میان سیستم‌های کنترل دسترسی، BMS و VMS

تقاضا برای سیستم‌های کنترل دسترسی فیزیکی که به خوبی با یکدیگر تلفیق شده‌اند، قرار است که در آینده‌ی نزدیک ادامه پیدا کند. این موضوع فقط به تلفیق با سایر سیستم‌های امنیتی همچون سیستم‌های نظارت تصویری و ورود غیرمجاز مربوط نمی‌شود، بلکه به تلفیق تکنولوژی‌های کنترل دسترسی تقریبا پیچیده با سیستم‌های زیر نیز مربوط می‌شود:

اینها چیزهایی هستند که در دوران پساکرونا، بیشتر از هر موقع دیگری به آنها احتیاج خواهد بود.

بسیاری از شرکت‌ها در حال حرکت به سوی سیستم‌های تلفیق‌شده هستند تا فرآیندهای مربوط به روال کاری را پربازده سازند، اقدامات مربوط به منابع شرکتی را حفظ کنند و خطاهای مربوط به ورود داده‌ها به صورت دستی را از بین ببرند. برخی از شرکت‌ها گامی به جلوتر برمی‌دارند و سیستم کنترل دسترسی خود را با سیستم‌های خودکارسازی ساختمانی تلفیق می‌کنند؛ سیستم‌هایی که وقتی فردی به شرکت مربوطه دسترسی پیدا می‌کند، سیستم‌های فیلترسازی هوا یا سیستم‌های تهویه‌ی خنک‌کننده/گرمایشی را راه‌اندازی می‌کنند و بدین شکل اهداف شرکت مربوطه را به سوی خودکارسازی و کنترل واقعی پیش می‌برند.

سیستم‌های کنترل دسترسی … بهترین مرکز برای تلفیق سیستم‌های مدیریت مراجعین، اتوماسیون یا خودکارسازی ساختمانی، بازدهی کارکنان، مشارکت مشتریان و سایر سیستم‌ها هستند. برای سیستم‌های مدیریت مراجعین باید گفت که مراجعین همیشه در حال ملاقات با کسی درون سازمان هستند؛ از آنجایی که فرد داخل سازمان تا الآن در سیستم کنترل دسترسی تعریف شده است، تلفیق تجربه‌ی مراجع آنها با سیستم کنترل دسترسی، کاری آسان و متعارف است. در مورد سیستم‌های اتوماسیون ساختمانی هم همینطور است؛ چیزی که یک سیستم اتوماسیون ساختمانی بیشتر انجام می‌دهد، ایجاد یک فضای راحت، آسوده و امن برای افراد است. سیستم کنترل دسترسی متوجه می‌شود که افراد که هستند، احتمالا کجا باید باشند، احتمالا در چه زمانی باید آنجا باشند و در چه مکان و در چه زمانی واقعا در آنجا هستند (یا نیستند).

در حقیقت، رفته‌رفته با حرکت رو به جلو، تمایز بین این سیستم‌های مختلف محو خواهد شد. به جای آن، این صنعت روی جریان افراد و مدیریت آنها متمرکز خواهد شد؛ از میان این سیستم‌ها، سیستم‌های کنترل دسترسی، مدیریت مراجعین و حتی اتوماسیون ساختمانی به ویژگی‌های منطقی یک سیستم و راهکار کلی تبدیل خواهند شد. لازم خواهد بود که این تمرکز حول افراد و کاربرنماها (موارد کاربری) قرار بگیرد، به جای آنکه این تکنولوژی صرفا در مرزهای قدیمی تعیین شده توسط سیستم‌های کنترل دسترسی، مدیریت مراجعین و غیره گنجانده شود. برندگان حاضر در این فضا، این مرزها را محو خواهند کرد و از طریق یکپارچه‌سازی‌های ابری، راهکارهایی یکپارچه را به ارمغان خواهند آورد.

3. رعایت، رعایت، رعایت

حالا تکنولوژی و راهکارهای کنترل دسترسی طراحی و ساخته خواهند شد تا نیازهای کاربران را برای بحث رعایت‌های مربوط به این ویروس برآورده سازند، نیازهایی که در عصر پساکرونا حکمفرما خواهند بود. به عنوان مثال، در حال حاضر سازمان‌های تنظیم مقررات دنباله‌روی تماس را توصیه می‌کنند و سیستم‌های مدیریت مراجعین هم‌اکنون ویژگی‌های مربوط به دنباله‌روی تماس را در خود گنجانده‌اند؛ اگر بعدا مشخص شود که مراجعی مبتلا به این ویروس شده است، تمامی افرادی که آن فرد با آنها در تماس بوده است را می‌توان دوباره پیدا کرد و از آنها خواست که اقدامات احتیاطی را اتخاذ کنند؛ به عنوان مثال خودشان را قرنطینه‌ی خانگی کنند.

الزامات به مراتب بیشتری برای رعایت وجود خواهد داشت و این رعایت فقط به رعایت داخلی محدود نخواهد شد. داده‌های متصل به هم زیادی وجود خواهند داشت که مربوط به بیرون هستند و در مورد میزان رعایت یک فرد اطلاعات می‌دهند. به عنوان مثال، شاید الزامی وجود داشته باشد که برای آمدن به محل مربوطه، مراجع یا فرد طرف قرارداد حتما باید واکسن زده باشد. شاید این الزام وجود داشته باشد که طبق آن افراد باید پیش از آمدن به دفتر مربوطه، به طور کتبی گواهی بدهند که با فردی مبتلا به این ویروس در ارتباط نبوده‌اند. شاید به گواهی‌های پویاتری احتیاج باشد، چون در غیر این صورت احتمال برگزاری ملاقات بسیار پایین خواهد بود. افراد همیشه نمی‌توانند ملاقاتی حضوری با یک دفتر داشته باشند، چون در چند ساعت مانده به ساعت جلسه‌ی برنامه‌ریزی‌شده، شاید شرایطی تغییر کرده باشد. در دوران پساکرونا، موضوع اصلی بیشتر از آنکه به خود این بیماری واگیردار مربوط شود، به بحث رعایت ارتباط پیدا می‌کند.

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
سیستم های کنترل دسترسی, ویروس کرونا, کرونا, کووید-19, فاصله گذاری اجتماعی, آنالیتیک, آنالتیک, آنالیتیک ویدئویی, سیسمتهای آنالیز ویدئویی, نظارت تحت شبکه, نظارت تصویری, ساختمان هوشمند, سیستم ویدئویی هوشمند, هوش مصنوعی, یادگیری ماشین, امنیت فیزیکی