در گذشته صنعت امنیت همیشه از لحاظ سرعت پیشرفت در نوآوری، جزء صنایعی محسوب میشد که بسیار آهسته بود. پیش از ورود دوربین های تحت شبکه IP به صنعت امنیت، برای مدت زیادی از دوربین های نظارت تصویری آنالوگ استفاده میشد و به همین منوال زمان زیادی طول کشید تا افراد سیستم های تحت شبکه IP را بپذیرند و شرکت ها بیشتر از قدرت سیستم های دیجیتال استفاده کنند.

هرچند که این موضوع میتوانست تغییر کند. بازدید از هر گونه نمایشگاه امنیتی مطرح، نشان خواهد داد که چطور این بازار فقط به قدرت دوربین ها و سیستم های کنترل دسترسی محدود نمیشود و بیشتر به قدرت نرم-افزارها و الگوریتم های پیچیده ای بستگی دارد که میتوانند بازگشت سرمایه ی بیشتری برای مشتری داشته باشند.

اخیرا شرکت ها برای مشتریان بازار خاورمیانه، راهکارهایی را روانه­ی بازار نموده اند که از قدرت هوش مصنوعی ﴿AI﴾ بهره گرفته اند. این راهکارها از گزینه هایی برای جستجوی یک سری تصاویر ویدئویی خاص با استفاده از فراداده ها تا راهکارهایی که به مدیران کمک میکنند تا اقدامات امنیتی پیش فعالانه را با استفاده از آنالیتیک های رفتاری و هشدارهای تشخیص اشیاء اتخاذ کنند، متغیر هستند.

آنالیتیک های پیش بینی کننده و بازدارنده

اگر یک راهکار بتواند یک رخداد را پیش از وقوع آن پیش بینی کند، چنین راهکاری باعث پیشی گرفتن و برتری مدیران در مقابل مجرمین و متخلفین میشود. آنالیتیک ها، با استفاده از ویژگی هایی چون آنالیز رفتاری که میتواند چگونگی رفتار یک فرد را اسکن کند و آن را با داده های موجود از رفتار مشابه مقایسه نماید، دقیقا قادر به انجام این  کار هستند.

مزایای چنین راهکارهایی شامل این موارد میشود: پیش بینی دقیق پیش از وقوع یک رخداد، بازداری فوری در حین وقوع یک رخداد، جستجوی سریع سوژه پس از یک رخداد، حفظ فضای ذخیره سازی در عین تضمین جزئیات سوژه، و حفاظت از حریم خصوصی و دفاع در مقابل حملات.

جستجو در میان شلوغی ها

با افزایش تعداد دوربین ها، تعداد تصاویر ویدئویی که در حال ضبط شدن هستند، به شدت افزایش پیدا کرده است. در گذشته یافتن یک کلیپ یا بخشی از یک ویدئویی خاص، کاری بسیار طاقت فرسا بود. با این حال، با کمک الگوریتم های پیشرفته ای که میتوانند از فراداده ها استفاده کنند، جستجو آسانتر شده است.

بکارگیری این آنالیتیک ها باعث آسانتر شدن جستجو با توجه به رنگ و نوع شیء موردنظر (به عنوان مثال، افراد، کارها، دوچرخه ها) و تعداد آنها میشود و کارایی را تا حد قابل توجهی بالا میبرد و تحقیقات را از روزها و ساعت ها به تنها چند دقیقه کاهش میدهد. به صورت همزمان، یک ابزار نقشه یابی جدید به کاربران اجازه میدهد تا یک دوربین خاص را روی یک برنامه ی چیدمان هوشمند انتخاب کنند و ویدئو را به صورت زنده و بازپخش در گوشه ای از صفحه ی نمایش پخش کنند تا اتاق کنترل و کارایی اپراتور را بیشتر بهبود ببخشند.

هوشمندی بیشتر در تعداد دوربین های کمتر

اجرای الگوریتم ها در یک دوربین یا روی تصاویر ویدئویی ضبط شده توسط دوربین میتواند به دلایل مختلفی سودمند واقع شود. اما چه میشود اگر یک دوربین به تنهایی بتواند چندین الگوریتم را اجرا نماید؟ از این الگوریتم ها میتوان به صورت یک جا برای پردازش بسیاری از مسائل مختلف استفاده کرد.

به عنوان مثال، یک دوربین هوشمند چندگانه میتواند چندین الگوریتم یادگیری عمیق را متناظر با مجموعه ای از سناریوهای پیچیده اجرا کند. به صورت همزمان، این دوربین ها داده های ساختارمند سوژه های مختلفی چون چهره ها، تنه ها و وسایل نقلیه را به صورت همزمان به تصویر کشیده و مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد.

راهکارهای خاص یک صنعت

از آنجایی که دولت کشورهای خاورمیانه در تلاش برای سرمایه گذاری بیشتر در صنایعی خارج از صنعت نفت و گاز هستند، فشار تازه ای برای توسعه ی بخش هایی چون حمل و نقل، لجستیک، بانکداری، گردشگری و غیره وجود دارد. هر یک از این صنایع، نیازهای منحصر به فرد خود را دارند که باید به آنها پاسخی داده شود و در اینجا نرم افزارها میتوانند نقش مهمی را ایفا کنند. سیستم های کنترل ترافیک هوشمند نمونه ای از این قبیل هستند. آنالیتیک هایی که صدای پا و رفتار مشتری را محاسبه کرده و نقشه های حرارتی ایجاد می-کنند، نمونه ای از یک رویکرد صنعت-محور در بخش خرده فروشی هستند.

به صورت خلاصه، علیرغم به قوت خود باقی ماندن نیازهای قدیمی بازار، علاقه مندی به الگوریتم ها چیزی است که شرکت ها در تلاش برای سرمایه گذاری روی آن هستند. در کشورهایی چون ایالات متحده ی آمریکا، هزینه های مربوط به نیروهای کار یکی از دلایل عمده ی به شهرت رسیدن و جا افتادن سیستم های نرم افزاری خودکار هستند، اما در خاور میانه، این موضوع بیشتر به کارایی و آسودگی برمیگردد.

منبع: مجله a&s