درست است که سلامتی و امنیت کارکنان از بالاترین میزان اهمیت در طول شیوع ویروس واگیردار کووید-19 برخوردار است، شرکت های امنیتی باید روی سلامتی بیزینس خود نیز تمرکز کنند و نگاهی به هر دوی تأثیرات کوتاه و بلند مدتی داشته باشند که این ویروس روی بیزینس ها و صنعت آنها به صورت کلی خواهد داشت.

  1. تأثیرات کوتاه مدت: اختلال های ایجاد شده در زنجیره ی تأمین

تعطیلی های صورت گرفته باعث اختلال اجتناب ناپذیر در امنیت زنجیره های تأمین شده اند. بسیاری از تولیدکنندگان به صورت موقت تمامی تولیدات خود را به خاطر قوانین وضع شده توسط دولت ها تعلیق کرده اند و برخی از آنها زمینه ی فعالیت های خود را برای تولید تجهیزاتی چون PPE (تجهیزات حفاظت فردی) و دستگاه های تهویه تغییر داده اند. محدودیت های اعمال شده روی صادرات کالاها نیز روی زنجیره ی تأمین جهانی تأثیرگذار هستند.

تولیدکنندگان سراسر جهان می بایست تحت این شرایط، چگونگی تولید محصولات خود، تأمین منابع برای تولید و نحوه ی تحویل آنها را به مشتریان، مورد ارزیابی و بررسی قرار میدادند.

برای اطمینان حاصل نمودن از تحمیل حداقل میزان اختلال در این فرآیندها، شرکت های امنیتی از هر زاویه ای در حال بازبینی و مانیتورینگ زنجیره ی تأمین خود هستند. این امر شامل موارد زیر میشود:

•           ترتیب دهی مجدد موضوع حمل و نقل،

•           کار کردن با چندین تأمین کننده ی مختلف،

•           تهیه ی منابع جدید از جاهایی که تحت تأثیر این ویروس قرار نگرفته اند،

•           بازبینی و مانیتورینگ دقیق سطوح موجودی در سراسر زنجیره های تأمین.

  1. تأثیرات کوتاه مدت: افزایش تقاضا و تأخیر در پروژه ها

با اختلال در کار زنجیره های تأمین، در حالی که مشتریان و نصاب ها در انتظار دریافت محصولات سخت افزاری و مخصوصا تجهیزات نظارت ویدئویی هستند، پروژه های امنیتی دچار تأخیر و دیرکرد شده اند.

میزان عدم قطعیت در حال افزایش است و این موضوع به قطع روی سطح تقاضا تأثیر خواهد گذاشت. از آنجایی که معمولا راه اندازی و توسعه ی یک پروژه ی امنیتی چندین ماه طول میکشد، برای ارزیابی و اندازه-گیری پیامدهایی که این ویروس واگیردار روی شرایط تقاضا دارد، خیلی زود است.

کاهش در تقاضا برای محصولات نظارت تصویری اجتناب ناپذیر است، چرا که نصاب های سیستم های امنیتی اجازه ی کار در ساختمان های مشتریان را نخواهند داشت. هرچند که این وضعیت موقتی است، با مرتفع شدن اقدامات صورت گرفته برای تعطیلی ها و بازگشایی امن و ایمن دوباره ی بیزینس ها، میزان تقاضا به سطوح عادی بازخواهد گشت و یا حتی شاهد افزایش نیز خواهد بود.

  1. برای ارزیابی تأثیرات بلند مدت، خیلی زود است!

ذات ناشناخته و دائما در حال تغییر ویروس واگیردار کووید-19، پیش بینی اینکه تأثیرات بلندمدت این ویروس روی صنعت امنیت چه چیزهایی میتواند باشد را دشوار نموده است، اما چیزی که فعالان صنعت روی آن با یکدیگر توافق دارند این است که این بازار شاهد تغییر است.

محیط هایی چون فروشگاه های خرده فروشی در حال دست و پنجه نرم کردن با دستورالعمل های جدید و شرایط احتمالا خطرناکی هستند و این امر چالش های جدیدی را ایجاد میکند. نهادهای دولتی در حال سازماندهی دوباره ی اهداف استاندارد خود هستند تا در حال حاضر روی امنیت افراد متمرکز شوند. اما اساسا چیزی که شاهد آن هستیم، اهمیت دسترسی به اطلاعات و انعطاف پذیری آنها است. قابلیت پاسخگویی سریع بسیار حائزاهمیت است.

ما شاهد از بین رفتن خلأهای بین تکنولوژی ها، بخش های خصوصی و دولتی و عملکردهای داخل سازمان ها هستیم. ما به قابلیت ارائه ی داده هایی احتیاج داریم که تصمیم گیرندگان اصلی برای پاسخگویی سریعتر، کارآمدتر و موثرتر به آنها احتیاج دارند. از بین رفتن این خلأها، روندی است که اخیرا در این صنعت شاهد آن بودیم، اما در سایه ی ویروس کووید-19 این روند در حال سرعت گرفتن است.

متأسفانه، همه ی شرکت ها نمی توانند از این بحران قسر در بروند. احتمال آن میرود که تعداد قابل توجهی از شرکت ها قادر به ادامه دادن فعالیت های خود نباشند و به خاطر این ویروس واگیردار موقتا بیزینس خود را متوقف کنند.

شرکت هایی که پیش از شیوع این ویروس از لحاظ اقتصادی ضعیف بودند، قطعا به بازبینی مدل های بیزینسی و مبناهای هزینه ای خود احتیاج پیدا خواهند کرد تا از ماندگاری و بقا بیزینس خود اطمینان حاصل کنند. این امر باعث بالا رفتن تعداد بیزینس های تعطیل شده میشود و این موضوع غم انگیز است، اما همین امر در نهایت باعث آن میشود که شرکت های باقی مانده بتوانند قراردهای موجود را از آن خود کنند.

  1. از اینجا به کجا خواهیم رفت؟

یک چیز قطعی است و آن این است که کووید-19 نیاز به مدرن سازی تمامی فرآیندهای کاری را در همه ی شرکت ها نمایان کرد و روی برنامه های تداوم بیزینسی تأکید قابل ملاحظه ای نمود. با اتخاذ یک رویکرد متمرکز بر تکنولوژی، به نظر فعالان صنعت امنیت، این امر امکان پذیر و ممکن است.

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
کووید-19, ویروس کرونا, کرونا, سیستم های نظارتی, نظارت تصویری, نظارت ویدئویی, خرده فروشی, راهکارهای هوشمند