توافق انجام شده در قراداد تغییرات اقلیمی پاریس، توجهات زیادی را مبنی بر اهمیت رو به افزایش بخش انرژیهای تجدیدپذیر، جلب خود نموده است. در میان اقدامات مثمر ثمر صورت گرفته در این کنفرانس، تعهد به سرمایهگذاری بیشتر در تکنولوژیهای تجدیدپذیر یکی از تصمیمات کلیدی گرفته شده در این کنفرانس بوده است.
به نقل از گزارشات نقل شده در رسانهها، تمامی بانکهای توسعهی بزرگ، همچون بانک جهانی و بانکهای توسعهی آفریقایی و آسیایی حمایت خود را نسبت به این قرارداد نشان دادهاند و متعهد به افزایش میزان اعطای وام به پروژههای کمکربن در 20 سال آینده شدند.
با این اوصاف، اکنون میتوان سرمایهگذاری بیشتر در زمینهی تکنولوژیها و تحقیقات انرژیهای خورشیدی، بادی و سایر تکنولوژیهای تجدیدپذیر را متصور شد و در مقابل، سرمایه گذاری کمتر در زمینهی توسعه ی سوختهای فسیلی و شاید معدنی را انتظار داشت. در حال حاضر چندین طرح کم کربن در این کنفرانس اعلام شده است که یکی از پروژههای کلیدی مطرح شده در میان آنها، طرح ابرسازهی گستردهی آفریقایی بود که برای تولید حداقل 10 گیگاوات از ظرفیت نسل جدید انرژیهای تجدیدپذیر تا سال 2020 و حداقل به میزان 300 گیگاوات تا سال 2030 برنامهریزی شده است.
شرایط ایجاد شدهی فعلی، دنیایی از فرصتهای جدید را به روی ارائه کنندگان راهکارهای امنیتی فعال در بخش انرژی باز میکند. در واقع، کاهش اخیر قیمت نفت سبب شده است که برخی از شرکتهای نفتی اقدام به محدودسازی هزینههای خود کنند و همین موضوع اشتیاق ارائه کنندگان راهکارهای امنیتی را نسبت به این بازار فرونشانده است. اما وجود چنین شرایطی، ارائه کنندگان راهکارهای امنیتی را برآن داشته که بازارهای انرژی ثانویه را موردنظر خود قرار بدهند.
برخی از شرکتهای امنیتی بزرگ در حال حاضر در این بخش فعال هستند. حال که توافق تغییرات اقلیمی، سرمایه گذاریهای گسترده را تضمین نموده است، میتوان ورود ارائه کنندگان راهحل امنیتی بیشتری را انتظار داشت. با توجه به ذات گرانقیمت زیرساختهای موجود در بخش انرژی، میتوان برای این بخش نقشی به عنوان کاتالیزگر را متصور شد که برای رشد و توسعهی هرچه بیشتر صنعت امنیت در سالهای پیش رو عمل میکند.
الزامات امنیتی در یک فضای استاندارد مجهز به صفحات خورشیدی بدین شرح است:
مزارع خورشیدی معمولا مناطقی بسیار بزرگ و سرباز هستند که نگهبانی از آنها دشوار است؛ این ویژگیها دوربینهای حرارتی هوشمند را به گزینهای مناسب برای این فضاها تبدیل میسازند. این دوربینها به خوبی قادر به شناسایی ورود غیرمجاز به مناطق بسیار بزرگ و دارای سطح هوشیاری 7/27 هستند.
سیستمهای میکرو (کوچک) و ماکرو(بزرگ) متقارن با افزایش میزان بکارگیری و نصب آنها، به امنیت بیشتری نیاز پیدا میکنند. سیستمهای کوچک به کارگرفته شده در بالای ساختمانها در معرض خطر سارقانی قرار دارند که در جستجوی مس هستند. علاوه بر مسئلهی سرقت مس، احتمال وقوع تصادفهای مهیب نیز از جمله مسائلی هستند که باید به شدت مورد توجه نصب و راهاندازی این گونه سیستمها قرار بگیرد. سیستمهای ماکرو یا مزارع خورشیدی عظیم به وسیلهی تامین کنندگان انرژی بزرگ به کار میافتند. این مکانها نیز با تهدیدهای مشابهی مواجه هستند، اما باید به وسیلهی سیستمی جامع که از مرحلهی طراحی آغاز شده محافظت گردند. سرقت مس مسئلهای کلیدی است که هزینهای برابر میلیونها دلار را هر ساله بر دولت آمریکا تحمیل میکند.
این مناطق اغلب در مکانهای دوری واقع شده و فاقد هرگونه حفاظت فیزیکی هستند. قابلیت مشاهده از راه دور، سیمهای تلهی مجازی و قابلیتهای راهکارهای نظارتی مشابه از جمله مواردی هستند که برای این بازار به خصوص مناسب هستند.
به نقل از آژانس بین المللی انرژی (IEA)، قابلیت دسترسی بیشتر به صفحات فتوولتائیک یا خورشیدی و تعهد بیشتر نسبت به محدودسازی تغییرات اقلیمی میتواند سرمایه گذاری جهانی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر را تا 7.4 تریلیون دلار آمریکا تا سال 2040 افزایش دهد.
با توجه به تلاش کشورها برای وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی و قیمت پایین نفت در حال حاضر، محافظت از این سرمایه گذاریها یک ارجحیت است. نکتهی تحسین برانگیز، توسعه و رشد این سرمایه گذاریها در بازارهای نوظهور واقع در آسیا و آفریقا است؛ انتظار میرود که در سالهای آینده این بازارهای نوظهور به گردانندههای بازارهای امنیتی مبدل شوند. با توجه به ترکیب سرمایهگذاری و تقاضا از سوی بازارهای در حال توسعه، این بخش بخشی است که باید در سالهای آینده شاهد آن بود.
برگرفته از مجله a&s