طبق لیست ارائه شده توسط انجمن صنعت امنیتی SIA، امنیت سایبری اولین و برترین روند عظیمی خواهد بود که انتظار میرود صنعت امنیت را در سال 2019 دستخوش تغییرات کند. اینترنت اشیاء IoT و هوش مصنوعی AI نیز به عنوان دو  مورد دیگر از روندهای عظیم پیش بینی شده برای سال آینده در این لیست آورده شده اند.

به نقل از انجمن SIA، این لیست بر اساس اطلاعات به دست آمده از پیشگامان برتر صنعت امنیت، مدیران انجمن و داوطلبان و سخنرانان کلیدی حاضر در کنفرانس سکیوریتی نیو گروند ﴿SNG﴾ انجمن SIA که از 25 تا 26 ماه اکتبر در شهر نیویورک برگزار شد تهیه و ارائه شده است.

در گزارش سال 2019، امنیت سایبری به عنوان روند برتری که صنعت امنیت را دگرگون خواهد ساخت در این لیست مطرح شده است. با توجه به مجموعه اتفاقات سایبری اخیر که به خاطر نقص های موجود در تجهیزات امنیتی همچون دوربین های تحت شبکه IP به وقوع پیوست، اختصاص این جایگاه به امنیت سایبری کاملا درست به نظر می آيد.

حمله سایبری دیداس DDOS در اکتبر 2016 ﴿ DDoS مخفف Distributed Denial of Service است که نوعی از حملات DoS (حمله به سرور) محسوب می‌شود﴾ باعث ازکارافتادگی سرویس های چندین وبسایت مشهور شد که در نتیجه آلوده شدن دوربین های تحت شبکه IP و دستگاه های ضبط به ویروس میرای Mirai اتفاق افتاد.

طبق گزارش انجمن SIA، « پیش بینی حدود 30 درصد از پیشگامان این صنعت اینگونه بوده است که تاثیر امنیت سایبری روی راهکارهای امنیت فیزیکی، تاثیرگذارترین روند پیش رو در سال 2019 خواهد بود».

هوش مصنوعی AI نیز انتظار میرود که در سال پیش رو به یک تکنولوژی رایج تبدیل شود، هر چند که به نظر برخی از افراد این تکنولوژی در مراحل اولیه تکامل خود قرار دارد. با این حال این تکنولوژی به جهت الگوریتم های به مراتب پیشرفته تر، قدرت محاسباتی بالاتر و دسترسی گسترده تر داده های خود، از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است.

به نقل از انجمن SIA: «تعداد قابل توجهی از افراد شرکت کننده در تهیه این لیست، هوش مصنوعی AI را به عنوان یک روند بزرگ و عظیم مطرح نموده و روی این موضوع تاکید کردند که تکنولوژی AI برای پشتیبانی از حجم بالای داده های تولیدشده توسط راهکارهای امنیتی مدرن حیاتی و مهم است».

موارد زیر از جمله روندهای عظیم امنیتی هستند که انجمنSIA  برای سال 2019 پیش بینی کرده است:

  1. تاثیر امنیت سایبری بر امنیت فیزیکی
  2. تاثیر اینترنت اشیاء ﴿IoT) و بیگ دیتا یا کلان داده
  3. محاسبات/رایانش ابری
  4. توسعه نیروهای کاری
  5. هوش مصنوعی
  6. تاکید روی حفظ حریم شخصی داده ها
  7. حرکت به سوی مدل های خدماتی
  8. تلفیق امنیت در محیط های هوشمند
  9. هویت های دیجیتال پیشرفته
  10. تاثیر شرکت های الکترونیکی مصرف کننده

در حقیقت بیشتر این روندها جدید نبوده و خیلی از آنها در نمایشگاه ISC West که در سال جاری برگزار شد به نمایش گذاشته شد. به عنوان مثال در این نمایشگاه چندین غرفه ی مختلف از الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی یا یادگیری عمیق خود که باعث تسهیل امر تشخیص چهره، تشخیص اشیاء و جستجوی هوشمند میشود رونمایی نمودند.

راهکارهای ابری که یکی از موضوعات بزرگ دیگر مطرح شده در این نمایشگاه است نیز به قطع در حال رشد بوده و بیشتر از قبل توسط کاربرانی که مجبور به سرمایه گذاری روی سرورهای موجود در محل یا تجهیزات ذخیره سازی نیستند، مقبولیت بازار را کسب نموده است. روند «حرکت به سوی مدل های خدماتی» با سرویس های ابری رابطه ی تنگاتنگی دارد. این روند به نصاب ها اجازه میدهد تا به جای کسب درآمد یکجا از یک فرصت نصب پیش آمده، با ارائه خدمات به درآمدزایی مداوم برای خود بپردازند.

به عنوان یکی دیگر از روندهای پیش بینی شده برای سال 2019، حریم شخصی داده ها، مخصوصا پس از عملی شدن مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا GDPR، اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است. مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا مقرراتی است که در مورد حفاظت از داده و محرمانگی همه اشخاص و خروج داده در اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا وضع شده‌است. هدف این مقررات اساساً، برای اعطای کنترل دادها به شهروندان و ساکنان این منطقه و ساده‌سازی محیط مقررات گذاری برای کسب و کارهای بین‌المللی از طریق یکسان‌سازی مقررات است.

این مقررات کاربران اروپایی را بر آن میدارد که از امنیت مطابق مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا استفاده کنند. طبق گفته چندین متخصص، مطابقت با این مقررات یک اقدام گروهی بین چندین گروه ذینفع است که شامل فروشندگان، نصاب ها و کاربران میشود.

امروزه راهکارهای امنیت فیزیکی مدرن از دستگاه های IoT و سنسورهایی متشکل شده است که حجم بالایی از داده های امنیتی را تولید میکنند. بکارگیری آنالیتیک ها و سیستم های هوش مصنوعی، این دادها را بیشتر از هر زمان دیگری قابل استفاده میکنند و میزان حساسیت کاربران سیستم های امنیتی را افزایش میدهند.

امنیت سایبری همچنان برترین جایگاه را در لیست مهم ترین روندهای شناسایی شده توسط تولیدکنندگان صنعت امنیت، نصابان سیستم ها، شاغلان در زمینه امنیت، طراحان و مهندسان داراست.

برگرفته از مجله a&s

 

برچسب‌ها:
IOT, AI, اینترنت اشیا, هوش مصنوعی, یادگیری عمیق, بیگ دیتا, کلان داده, حافظه ابری, ابری, رایانش ابری, سرویس ابری, محاسبات ابری, امنیت سایبری