معمولا وقتی که ما در مورد روندها و آینده صحبت می کنیم، در واقع در حال صحبت کردن در مورد زمان حال حاضر هستیم. دلیل اشتیاق ما برای آگاهی یافتن از روندهای آینده این است که می خواهیم ببینیم که این روندها چطور روی بیزینس فعلی ما تأثیر میگذارند و اینکه حالا باید چه برخوردی داشته باشیم تا از قافله عقب نمانیم.

تغییرات قابل توجهی، صنعت امنیت را در طول دهه ی گذشته شکل داده اند و همچنان باید انتظار نوآوری های هیجان انگیز بیشتری را در سال 2020 داشت. تکنولوژی ها و اپلیکیشن هایی که به تازگی به صنعت امنیت عرضه شده اند – همچون ادراک چندبُعدی، یو.اِچ.دی ( (UHD، تصویربرداری در شرایط نوری پایین، هوش مصنوعی و تکنولوژی ابری – فرصت های جدیدی را رو به صنعت امنیت باز میکنند. به صورت همزمان، میلیون ها دوربین و دستگاه  امنیتی دیگر در حال متصل شدن به شبکه ها هستند و در نتیجه صنعت امنیت را به بخش بسیار مهمی از جهان IoT آینده تبدیل میکنند.

در این مقاله، 7 روند تاثیرگذار صنعت امنیت در سال 2020 و حتی شاید بسیار جلوتر در آینده را مورد بررسی قرار خواهیم داد. این 7 روند در دو بخش ارائه خواهند شد: بخش اول – سه روند کلیدی اول و بخش دوم – 4 روند کلیدی باقی مانده.

1.  ادراک چندبُعدی

در دوربین های امنیتی، در واقع ضبط و تهیه تصاویر، حس بینایی ما را شبیه سازی میکند و قدرت «چشمان» انسانها را وسعت میبخشد. اما اگر دوربین ها میتوانستند در جهت تشخیص و رسیدگی به رخدادها از «حسهای» دیگری چون «شنوایی»، «بویایی» و حتی تشخیص هایی فراتر از دامنه ی بصری استفاده کنند، چه اتفاقی می افتاد؟

به عنوان مثال، تلفیق دوربین های ویدئویی با رادارهای امواج سانتی متری و میلی متری در حال جا افتادن در زمینه ی تشخیص اشیاء هستند. با تلفیق عمیق رادار و ویدئو، یک دوربین چندبعدی، میزان ادراک را به فراتر از دامنه ی بصری میبرد تا تشخیص اشیاء و دنباله روی حرکت آنها تا فاصله ای برابر 100 متر و تحت هرگونه شرایط آب و هوایی ارتقاء پیدا کند.

رویکرد دیگر، دوربین تلفیق شده برای تشخیص بوق اتومبیل هاست. با مجهز شدن به چینش های صوتی، این دوربین در عین حال که وسیله ی نقلیه را شناسایی کرده و به عنوان مدرک از آن تصویر و ویدئو تهیه میکند، به دقت میتواند منبع بوق وسیله ی نقلیه را شناسایی و مکان یابی کند. این قابلیت میتواند به کاهش آلودگی صوتی در جاده ها و در مکان هایی که استفاده از بوق بیجا خلاف قوانین است، کمک کند.

«حس های» دیگری چون تشخیص دود، تشخیص دما، یا حتی تشخیص فشار را میتوان در دوربین ها گنجاند تا به دقت رخدادها و اتفاقات را گزارش کرد.

روند ادراک چندبُعدی با قدرت به سیستم های امنیتی شکل خواهد داد و آنها را با قابلیت های بیشتری برای ایجاد امنیت در آینده ی نزدیک همراه خواهد کرد.

2. دوربین هایی با تکنولوژی هوش های چندگانه

اپلیکیشن های هوش مصنوعی تا به الآن برای سالهای زیادی است که آهسته آهسته در حال پدیدار شدن در صنعت امنیت هستند، اما بیشتر دوربین های امنیتی که با قدرت هوش مصنوعی کار میکنند، به خاطر محدودیت قدرت رایانش، تنها قادر به اجرا یک الگوریتم واحد هستند؛ این بدان معناست که این دوربین ها در هر بار فقط میتوانند یک عملکرد هوشمند، به عنوان مثال شمارش افراد یا شمارش خودروها را در خود بگنجانند.

حال با بهبود عملکرد چیپ های AI یا هوش مصنوعی، قدرت رایانش دوربین های امنیتی تا حد زیادی پیشرفت کرده است. تکنولوژی هوش های چندگانه، روند نسل بعدی دوربین هایی خواهد بود که با قدرت هوش مصنوعی کار میکنند، چرا که با کمک این تکنولوژی، چندین کار هوشمند مختلف با کمک تنها یک دوربین انجام میشود.

حال بگذارید که از تقاطع های وسایل نقلیه به عنوان یک مثال یاد کنیم. در بسیاری از شهرها میتوانید در تقاطع ها، شاهد بیش از ده دوربین نصب شده باشید تا نقض قوانین شناسایی شوند، نوع وسایل نقلیه و شماره پلاک خودروها تشخیص داده شوند، از پیاده روها محافظت شود و غیره. اما حالا، با کمک دوربین های مجهز تکنولوژی هوش های چندگانه، دو یا سه دوربین برای یک تقاطع کفایت خواهد کرد. از آنجایی که تعداد دوربین های کمتری در یک سناریو بکار گرفته میشوند، هزینه ی تجهیزات، نصب، نگهداری و مدیریت آنها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

علاوه بر این، دوربین های با سناریوهای تعریف شده به امری جاافتاده تبدیل خواهند شد، چرا که سازندگان دوربین ها میتوانند با توجه به سناریوهای بکارگیری خاص، الگوریتم های مختلفی را در دوربین های امنیتی بگنجانند و به مشتریان اجازه بدهند تا با توجه به نیازهای خود، عملکردهای سفارشی سازی شده را انتخاب کنند.

3. سیستم های امنیتی پیش فعال و جامع

دوربین های صرفا واکنش گر، دیگر برآورده کننده ی نیازهای تیم های امنیتی نیستند، چرا که آنها اغلب به دنبال فرصت های جدید برای ارتقاء و بهبود کارایی عملیاتی خود هستند. بسیاری از مشتریان حال به دنبال سیستم-های امنیتی پیش فعال و جامعی هستند که سیستم های مانیتورنگ دوربین های تحت شبکه  IP، سیستم های اعلام هشدار، سیستم های کنترل دسترسی و حتی سیستم های محافظت در برابر آتش سوزی را با هم ترکیب کند.

با پیشرفت و توسعه ی تکنولوژی هوش مصنوعی  AI، فرآیندهای مانیتورینگ دوربین های تحت شبکه  IP، با تجزیه و تحلیل ویدئوهای ضبط شده برای شناسایی، طبقه بندی و دنباله روی اشیاء از پیش تعریف شده، در حال خودکارسازی بیشتر هستند. این فرایندها میتوانند به صورت خاص در تشخیص پیش فعالانه ی رخدادها، در حینی که در حال وقوع هستند، کارآمد واقع شوند و با سرعت هرچه بیشتر از ویدئویی ضبط شده اطلاعات بیرون بکشند.

علاوه بر این، تجزیه و تحلیل پیش فعال و هوشمند ویدئوها باعث بکارگیری سیستم های امنیتی جامع و ارزشمند میشود و بازگشت سرمایه را برای تلفیق سیستم های تحت شبکه IP و غیر-تحت شبکه IP بهبود میبخشد. به عنوان مثال، حال وقتی که یک دوربین یک رخداد را شناسایی میکند، یک رابط به صورت خودکار سیستم اعلام هشدار را فعال میسازد و به پرسنل امنیتی میگوید که تصاویر ویدئویی زنده ی ضبط شده از دوربین های نظارتی را بررسی کند. از سوی دیگر، زمانی که سیستم های اعلام هشدار، کنترل دسترسی یا محافظت در برابر آتش سوزی، یک رخداد را گزارش میکنند، سیستم دوربین تحت شبکه IP فعال خواهد شد تا چیزی که واقعا اتفاق افتاد، تأیید شود.

امروزه برای بیشتر سازمان ها، تحول و دگرگونی دیجیتال برای بهبود بهره وری، یک بایدِ بیزینسی است. و سیستم های امنیتی پیش فعالانه و جامع، مسیری برای افزایش کارایی و ارزش عملیات های امنیتی خواهد بود.

منبع: a&s Magazine

برچسب‌ها:
هوش مصنوعی, دوربین IP, دوربین تحت شبکه, دوربین مداربسته تحت شبکه, دوربین مدار بسته, آنالیتیک, اینترنت اشیا, دوربین پلاک خوان, دوربین های پلاک­خوان, خودروهای خودران, سیستم های تشخیص پلاك خودرو, خودروهای خودگردان, راهکارهای هوشمند, راهکار امنیتی