استادیوم ها اغلب به شدت شلوغ اند و نقاط کور بسیاری دارند که این شرایط کنترل امنیت را دشوارتر میسازد. به همین دلیل، پرسنل امنیتی خصوصی هنوز هم به شدت مورد استفاده اند. تجهیزات امنیت فیزیکی سنتی همچون دوربین های نظارت ویدئویی، سیستم های کنترل دسترسی و هشدار همچنان از جمله عناصر مهم در امنیت استادیوم هستند. با این وجود، با پیشرفت تکنولوژی ابزارهای امنیتی بهتری در اختیار اپراتورهای امنیتی استادیوم قرار گرفته است.

یکی از این تکنولوژی ها، تکنولوژی مدیریت کنترل ازدحام است. با پیشرفت الگوریتم های مربوط به آنالیزهای های ویدئویی، هم اکنون کمپانی ها بهتر میتوانند تکنولوژی مدیریت کنترل ازدحام را در فضای بسیار شلوغ استادیوم ها به کارگیرند و خطرات احتمالی را شناسایی کنند.
کنترل ازدحام با نرم افزار

علیرغم اینکه پرسنل امنیتی حاضر در استادیوم فاکتوری مهم در کنترل ازدحام به شمار می آیند، بکارگیری آنالیزهای های ویدئویی در داده های مربوط به نظارت ویدئویی میتواند به مامورین کمک کند تا پیش از تبدیل مشکلات به مسائلی با مقیاس بزرگ به کاهش این مشکلات بپردازند.

 

اگر بخواهیم از لحاظ تکنولوژیک به این مبحث نگاه کنیم، تمامی استادیوم ها به یک زیربنای شبکه ای نیاز دارند که از نظارت ویدئویی، کنترل دسترسی و پایش هشدار پشتیبانی کند و با یک نرم افزار قدرتمند مدیریتی تلفیق شود.

امتحان نمودن نوع دوربین های تحت شبکه  نصب شده در استادیوم نیز امری بسیار حائز اهمیت است. وجود دوربین های تحت شبکه ایی که بتوانند کیفیت و رزولوشون مناسبی از تصاویر را ارائه کنند بسیار مهم است. این امر مخصوصا در مواقعی که هدف کنترل فضایی پرازدحام باشد پراهمیت تر نیز میشود.

نرم افزاری این چنین که از اطلاعات به دست آمده از دوربین های نظارت ویدئویی استفاده میکند، قادر است چهره های افراد را درست به صورت زنده و بدون وقفه از طریق دوربین های تحت شبکه چندگانه ی نظارتی شناسایی کند.

یک نرم افزار مدیریتی که از اطلاعات به دست آمده از دوربین های تحت شبکه نظارتی استفاده میکند، میتواند به صورت همزمان با وقوع یک رخداد چندین چهره را از چند دوربین نظارتی مختلف شناسایی کند. این تکنولوژی راهکاری پربازده برای نظارت ویدئویی و شناسایی چهره، مخصوصا برای شناسایی همزمان اهداف در فضاهای پرازدحام و در حال تغییر تلقی میشود. این تکنولوژی یک نرم افزار تمام خودکار است که با تغییرات شکل چهره، نورپردازی و … همچنان کار خود را به خوبی انجام  میدهد.

جستجوی وجود الگوهایی در تصاویر نظارتی که از طریق آنالیزهای های ویدئویی انجام میشود نیز میتواند به مدیریت بهتر و ایمن تر ازدحام کمک کند. تنگناهای پرازدحام میتواند در محل برگزاری برخی مراسم ها، همچون برگزاری یک کنسرت موسیقی در استادیومی ورزشی به وقوع بپیوندد. از آنجایی که نقاط ورود و زمان برگزاری این مراسم متفاوت هستند، استادیوم از نقاط ورود و خروج مشخصی استفاده خواهد کرد که معمولا مورد استفاده نیستند.

علاوه بر این، در بسیاری از موارد حاضرین در این مراسم با محل برگزاری آن آشنایی چندانی ندارند و در این شرایط هدایت و راهنمایی درست افراد به محل برگزاری مراسم چالشی بزرگ را ایجاد میکند. آنالیزهای ویدئویی قادرند که تنگاناهای ایجاد شده در جمعیت را رصد کرده و به صورت همزمان هشداری را به مجریان سلامتی و ایمنی بفرستند تا فرایندهای مدیریتی را تغییر دهند و جمعیت را به اطراف پراکنده کنند.

 

شناسایی چهره در ازدحام

با بهبود یافتن الگوریتم ها، دقت شناسایی چهره نیز در حال بهتر شدن است. در استادیوم ها، تشخیص چهره ی تک تک افراد موجود در جمعیت کاری دشوار است و این امکان را به افراد میدهد که در نقاط کور و خارج از دستری مخفی شوند. این نرم افزار مدیریتی میتواند چهره های افراد را در جمعیت شناسایی کند؛ البته بسیاری از سیستم های شناسایی چهره نیازمند قراردهی با دقت دوربین تحت شبکه هستند تا بتوانند به وضوح کامل چهره ی فرد نشان بدهند و در هر بار قادر به شناسایی تنها یک چهره هستند، اما یک نرم افزار خوب شرایطی که پیشتر ذکر شد را داراست.

در اینجا به نمونه ای اشاره میکنیم که اخیرا اتفاق افتاده است تا چگونگی بکارگیری سیستم شناسایی چهره توسط نیروهای پلیس را در یک کنسرت موسیقی اروپایی برای شناسایی دلالان نامی مواد مخدر توضیح دهیم. اندازه ی این مراسم بدین معناست که اطلاعات مربوط به چهره های دلالان مواد مخدر از سراسر اروپا به پایگاه داده ارائه شده است و تمامی تصاویر ویدئویی ضبط شده ی نظارتی با چهره های افراد و برخی از ویدئوهای نظارتی ضبط شده توسط دوربین های تحت شبکه نزدیک محل مطابقت داده و بررسی شده است.

 

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
access control systems, Video Surveillance, IP camera, Video Analytics