چه موضوع دیگری بیشتر از ویروس کووید-19 زندگی هرروزه‌ی ما را تحت‌الشعاع قرار داده است؟ این بیماری فقط باعث مرگ بیش از 1.66 میلیون نفر در جهان نشده است، بلکه نحوه‌ی زندگی، کار و بیزینس افراد را تغییر داده است. در بحبوحه‌ی این بیماری واگیردار، نهادهای کاربر نهایی در حال روی آوردن به تکنولوژی‌های جدید یا کاربری‌های جدید از تکنولوژی‌های موجود هستند تا تقاضاها و نیازهای جدید را برآورده سازند. در این مقاله، مجله‌ی a&s به دو چیز می‌پردازد:

  1. روندهای برتر تکنولوژی در سال 2021 که کووید آنها را شکل داده است.
  2. این روندها چگونه به بخشی از نرمال جدید ما تبدیل خواهند شد.

 

 

6. دورکاری و امنیت سایبری

در همین رابطه کووید-19 باعث شده است که میلیون‌ها نفر از خانه کار کنند، روشی که برای کنترل گسترش این بیماری کارآمد واقع شده است. با این وجود، با افرایش میزان دورکاری، حملات سایبری و هک سیستم‌ها نیز افزایش یافته است. به نقل از موسسه‌ی ملی فناوری‌ و استانداردهای آمریکا: «تکنولوژی‌های مربوط به دورکاری و دسترسی از راه دور اغلب به محافظت مضاعف احتیاج دارند؛ این بدان خاطر است که در مقایسه با تکنولوژی‌هایی که فقط از داخل یک سازمان می‌شود به آنها دسترسی پیدا کرد، ماهیت این نوع کار معمولا به گونه‌ایست که آنها را بیشتر در معرض تهدیدهای خارجی قرار می‌دهد.» با توجه به آنچه گفت شد، موسسه‌ی ملی فناوری‌ و استانداردها NIST چندین دستورالعمل را برای امنیت دورکاری لیست کرده است که شامل موارد زیر می‌شوند:

7. تکنولوژی‌های بازرسی انبوه برای ازدحام‌های بزرگ

برای مبارزه با تروریسم و بازرسی افراد جهت یافتن تفنگ و تسلیحات، سیستم‌های تشخیص فلزات قدیمی تقریبا برای مدتی کار کرده‌اند. اما با دستور‌العمل‌های فاصله‌گذاری اجتماعی حاصل از شیوع ویروس کووید-19، اپراتورها به دنبال راهکارهای ثانویه‌ای برای بازرسی انبوه افراد با سرعتی بالا هستند. با توجه به این موضوع، رادارها یک راهکار به حساب می‌آیند. نظر به ویروس همه‌گیر کرونا، یکی از حائزاهمیت‌ترین مزایای رادارهای امنیتی انسانی، میزان تماس پایین آن و امکانی است که به افراد می‌دهد تا به هنگام عبور از منطقه‌ی بازرسی، از لحاظ اجتماعی فاصله‌ی خود را حفظ کنند. در مقایسه با پاسگاه‌های بازرسی امنیتی قدیمی که برخی از مناطق با ریسک بالا برای انتقال بیماری‌هایی چون کووید-19 به حساب می‌آیند، رادارهای امنیتی انسانی HSR نیازمند حداقل میزان برقراری تماس هستند و به مکان‌های مختلف اجازه می‌دهند تا با امنیت و ایمنی به کار خود برگردند.

8. پهبادها و ربات‌ها

 

 

در طول این ویروس واگیردار، پهبادها و ربات‌ها به شکل قابل‌توجهی شاهد افزایش نقش‌های خود در طول دستورات مبنی بر ماندن در خانه و کمبود نیروهای کاری بوده‌اند. برخی از هتل‌ها هم‌اکنون به دنبال این هستند که ببیند روندهای تکنولوژی امنیتی چه چیزهایی هستند و برای شستشو و ضدعفونی‌سازی مکان‌های خود بیشتر و بیشتر به ربات‌ها وابستگی متکی می‌شوند. در برخی از بیمارستان‌ها، برای جلوگیری از تعامل بیشتر بین کارکنان بیمارستان و بیمارانی که مبتلا به کووید یا سایر بیماری‌ها هستند، از ربات‌ها جهت تحویل آیتم‌های موردنیازی چون غذا، دارو و سایر ملزومات پزشکی استفاده می‌شود. در آخر، از آنجایی که برخی از باربرها و تحویل‌دهند‌ه‌ها در معرض دستورات مبنی بر ماندن در خانه هستند، حالا پهبادها می‌توانند برای تحویل کالاها به آن دسته از افرادی که به خاطر کووید نمی‌توانند برای خرید به بیرون از خانه بروند، سودمند واقع شوند. اوایل امسال، شرکت‌های وینگ اِوایِیشِن (Wing Aviation) و یو.پی.اس (UPS)، گواهی‌نامه‌هایی را از اداره هوانوردی فدرال (FAA) برای تحویل با پهبادها دریافت کرده‌اند و اخیرا آمازون (AMAZON) نیز این گواهی‌نامه را دریافت کرده است؛ این گواهی گزینه‌ی تحویل 30 دقیقه‌ای یا کمتر را از طریق پِرایم اِر (Prime Air) تسهیل نموده است. انتظار می‌رود که تمام این سرویس‌ها به بخشی از نرمال جدید تبدیل شوند، حتی پس از آنکه این ویروس واگیردار به پایان برسد.

9. علاقه‌ی مجدد به زنجیره‌ی سرد برای تحویل واکسن‌ها

با صحبت از پایان این ویروس واگیردار، معرفی واکسن‌های ویروس کرونا توسط تولیدکنندگان مختلف، روزنه‌ای از امید را ایجاد می‌کند که بالاخره پایان کووید-19 نزدیک است. با این وجود، توزیع دزهای این واکسن کار آسانی نیست. برای شروع، این واکسن‌ها باید در گستره‌های دمایی به شدت سردی نگهداری شوند.

برای مثال، واکسن فایزِر-بیون‌تِک: به نقل از مراکز کنترل بیماری در آمریکا، این واکسن در دمایی بین -80 درجه و 60 درجه از راه می‌رسد. برای حصول اطمینان از اینکه از انبار تا محل کاربر نهایی، این دز واکسن‌ها در چنین محیطی نگهداری می‌شوند، به تکنولوژی‌های زنجیره‌ی سرد پیشرفته‌ای احتیاج است که همگی با اینترنت اشیاء در ارتباطند. زنجیره سرد یک زنجیره تأمین است که دما در آن کاملاً کنترل می‌شود. در این تکنولوژی، جی.پی.اس و سنسورها به کار گرفته می‌شوند و داده‌ها را به مرکز مانیتورینگ بازمی‌گردانند تا دز‌های واکسن را دنباله‌روی کنند و مطمئن شوند که از لحاظ دمایی درست کنترل می‌شوند. با توجه به تزریقات در مقیاس بزرگی که در سال آینده انتظار می‌رود، مطمئنا زنجیره‌ی سرد به روند تکنولوژی مورانتظار سال 2021 تبدیل خواهد شد.

10. تسریع IoT صنعتی برای پاسخگویی به کووید

تکنولوژی به اصطلاح صنعت 4.0 یا اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) پیش از شیوع کووید در حال اوج گرفتن بود و شیوع این ویروس واگیردار فقط رشد آن را در نرمال جدید ما تسریع خواهد نمود. اینترنت اشیاء صنعتی باید با ماشین‌های متصل به سنسورهای صنعتی کار کند، سنسورهایی که داده‌ها را برای تجزیه‌و‌تحلیل و مدیریت به پایانه‌ی پشتیبانی منتقل می‌کنند. با دیجیتال‌سازی عملیات‌های کارخانجات، به عنوان مثال می‌توان به یک مدیر یا فرمانده‌ی گروه که شاید از خانه کار می‌کند، در مورد ماشین‌هایی که بیش‌از‌حد از خود حرارت متصاعد می‌کنند، هشدار داد؛ با این هشدار، فرد مربوطه می‌تواند آن مشکل را از طریق ویدئوکنفرانس یا حقیقت مجازی که بخشی از طرح اینترنت اشیاء صنعتی IIoT هستند، با همکاران خود حل کند. از دید امنیت کارمندان، سنسورها را می‌توان سراسر کارخانه قرار داد و با استفاده از آنها فاصله‌گذاری اجتماعی را بازبینی کرد و در صورت مبتلا شدن یک کارمند می‌توان دنباله روی تماس آن فرد را انجام داد. به قطع اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) راهی برای رسیدن به دوران پس از این ویروس واگیردار است.

منبع: مجله a&s

برچسب‌ها:
کووید-19, ویروس کرونا, کرونا, امنیت سایبری, کارخانه هوشمند, تکنولوژی تولید هوشمند, راهکارهای هوشمند, تشخیص ازدحام, فاصله گذاری اجتماعی, صنعت 4.0, اتوماسیون صنعتی, اینترنت اشیاء صنعتی