هر زمان که افراد در مورد “امنیت فیزیکی” صحبت میکنند، معمولا موضوع صحبت آنها حول سیستم هایی است که در آنها از دوربین ها، موانع یا قفل ها استفاده شده است. با این حال، کمپانی ها هم اکنون متوجه پتانسیل تکنولوژی صوتی برای ارتقاء سیستم های نظارتی موجود شده اند.

صوت همه جا حضور دارد، اما آنطور که باید و شاید است از آن در صنعت امنیت استفاده نمیشود. کمپانی هایی که از این قابلیت ها استفاده نمیکنند، در حال از دست دادن چنین ابزار کارآمدی هستند؛ صوت ابزاری حائز اهمیت است که امنیت و مدیریت رخدادهای در حال وقوع را ارتقا میبخشد.

صوت به عنوان یک تکنولوژی مکمل

دوربین های تحت شبکه همچون “چشم ” سیستم عمل میکنند و تکنولوژی صوتی از آنجایی که به عنوان “گوش” و “دهان” کارکنان عمل میکند، بعد دیگری را به امنیت می افزاید. با استفاده از یک سیستم صدای دوسویه، کارکنان میتوانند علاوه بر قابلیت شنیدن رخدادهای در حال وقوع به صورت دورادور، به ارتباط و تعامل با افراد مشکوک بپردازند. بنابراین، افراد میتوانند به صورت همزمان با وقوع رخداد به مدیریت وقایع بپردازند و به صورت بالقوه از وقوع اولیه آنها جلوگیری کنند.

امروزه این تکنولوژی در حال به کار گرفته شدن هر چه بیشتر در صنایع مختلف است. یکی از این زمینه ها مربوط به بخش اجرای قوانین میشود که در آن محلهای بازداشت و اتاقهای مصاحبه مجهز به سیستم های مدیریتی شده اند؛ سیستم هایی که قادر به ضبط صدا و صوت بوده و در صورت نیاز از آنها میتوان به عنوان مدرک استفاده نمود. بیزینس ها نیز میتوانند از این تکنولوژی در جهت بررسی دعاوی و درخواستهای کارکنان مبنی بر پرداخت غرامت استفاده کنند.

همچنین دولت ها نیز میتوانند از صوت در جهت ارتقای امنیت عمومی، مخصوصا در پرژه های شهر امن استفاده کنند. مقامات ذی صلاح میتوانند از طریق آژیرهای به صدا در آمده در اثر صوت های بررسی شده و فعالیت های انجام شده به شناسایی جرائم در حال وقوع بپردازند و با دادن اخطارهای کلامی، از قبل به مدیریت امور بپردازند.

حمل و نقل بخش قدرتمند دیگری برای استفاده از این تکنولوژی تلقی میگردد. برای مدارس، افزودن صوت میتواند به عنوان مانعی بازدارنده و قوی در درگیری های بین دانش آموزان ظاهر گردد. مدارس خواستار آنند که علاوه بر رسیدگی به موقع امور توسط دوربین ها، قادر به شنیدن صدای فردی – زن یا مرد-  که درگیری را آغاز نموده بپردازند و شاید بدین شکل به آرام کردن اوضواع کمک کنند.

آنالیتیک صوتی

استفاده از صوت برای اهداف نظارتی میتواند داده های زیادی را در اختیار افراد قرار دهد. قاعدتا گام بعدی یافتن راهی برای جداسازی و تفکیک صوت هایی است که مهم تلقی میشوند و تفسیر اطلاعات است.

مدیریت کلان داده ها و استفاده از آنالیتیک ها برای تبدیل داده به اطلاعات با این هدف صورت میپذیرد که تصمیمات کارآمدی اتخاذ گردد. این دقیقا کاری است که ما انجام میدهیم. هم اکنون در میانه ی راه تغییر مسیر تکنولوژی ها به سوی آنالیتیک صوتی هستیم که با کمک آن میتوانیم صحت بسیاری از موارد را تایید یا رد کنیم، که برخی از این موارد عبارتند از:

 

  • رفتار پرخاشگرانه ی افراد را در یک محیط

 

  • رخ دادن نوعی حمله (بیماری) در افراد در یک محیط

 

  • راه اندازی آتش بازی و روشن کردن ترقه در حیاط مدرسه توسط دانش آموزان

 

  • پرتاب موشک بالیستیک در فضای مدرسه توسط افراد

با تداوم رشد سریع تکنولوژی سیستم های نظارتی – دوربین ها، آژیرها و سیستم های مدیریت ویدئویی – تکنولوژی صوتی نیز به صورت مداوم در حال رشد بوده تا خود را به تکنولوژی سیستم های نظارتی برساند. شاید تا بحال تکنولوژی صوتی نقش قابل توجهی را در امنیت فیزیکی ایفا نکرده باشد، اما با آگاه شدن این صنعت نسبت به مزایایی که میتواند به سیستم های نظارت ویدئویی موجود اضافه کند، این نقش در حال تغییر است.

 

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
Video Surveillance, Video Management, Big Data, Audio Analytics, Analytics