شاید این سوال برای شما پیش بیاید که پیشرفت‌های صورت گرفته در تکنولوژی نظارت ویدئویی برای چه کسی بیش از همه سودمند بوده است؟ اما با نگاهی اجمالی به نزدیکترین فرودگاه بزرگ همسایگی خود میتوان به جواب رسید.

هنگامی که نوبت به امنیت میرسد، فرودگاه‌ها کار زیادی برای انجام دادن پیش رو دارند. از روبه رو بودن با خطر همیشه حاضر تروریسم، تا اجرای قوانین و مقررات سخت‌گیرانه و وادار ساختن پرسنل امنیتی فرودگاه‌ها به داشتن عملکرد مناسب در چنین محیط پرسرعتی که جایی برای خطا باقی نمیگذارد. تکنولوژی نظارت ویدئویی تحت شبکه و نوآوری‌های جدید آنالیز ویدئویی به فرودگاه‌ها در رساندن آنها به سطوح بالای امنیت کمک میرسانند.

مزایای نظارت ویدئویی IP-محور برای ترمینال های فرودگاهی

مقابله با تروریسم ˗ متاسفانه این موضوع صحت دارد که فرودگاه‌ها هدف حملات تروریستی قرار دارند. به همین دلیل، به کار‌بستن اقدامات امنیتی سخت‌گیرانه، شدیدا حائز اهمیت است. سیستم های نظارت ویدئویی، نقشی کلیدی را در محافظت از فرودگاه ها در برابر اقدامات تروریستی ایفا میکنند. یک سیستم‌ نظارت ویدئویی مناسب، ابزار‌های ارزشمندی را در اختیار مسئولان قرار میدهد تا بدین وسیله بالاترین سطوح ممکن امنیت را حفظ کنند.

ارائه‌ی نظارت زمان حقیقی به چندین بخش ˗ با استفاده از نظارت ویدئویی تحت شبکه (IP) که امکان انتقال تصاویر ضبط شده‌ی نظارتی دیجیتال از طریق اینترنت را فراهم میکند، اُپراتورهای موجود در بخش های مختلف فرودگاهی ˗ همچون پلیس، گمرک، آتش نشانی و اورژانس، بخش تحویل چمدان ها و عملیات های فرودگاهی ˗ همگی میتوانند تصاویر ضبط شده‌ی ویدئویی را از کامپیوتری مجزا و در محل کار خود مشاهده کنند.

آنالیز ویدئویی هوشمند ˗ دوربین های IP هوشمند مجهز به آنالیز ویدئویی داخلی، ایفای نقش پررنگی را در امنیت فرودگاه ها آغاز کرده‌اند. این دوربین های تحت شبکه از الگوریتم های نرم افزاری بهره میگیرند تا برخی فعالیت های خاص را شناسایی کنند و افراد مشکوک را مورد‌ بررسی قرار بدهند. به عنوان مثال، دوربین های تحت شبکه مجهز به تکنولوژی تشخیص چهره به مسئولین کمک میکنند تا حملات تروریستی و افراد مشخص شده در فهرست پیگیری حکومت را بیابند. با استفاده از تکنولوژی تشخیص رفتاری، میتوان دوربین‌های تحت شبکه را طوری برنامه‌ ریزی کرد که وقایعی چون اشیاء رها شده، ازدحام، حرکت معکوس از ایستگاه‌های بازرسی و خودروهای پارک شده مقابل فضای بیرونی ساختمان به مدت طولانی را تشخیص داد. با تعبیه‌ی چنین ویژگی‌هایی در خود دوربین‌های تحت شبکه، آنالیز‌ها به صورت زمان حقیقی انجام میشوند.

انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری ˗ سیستم های  نظارت ویدئویی تحت شبکه (IP) مقیاس‌پذیرند، این بدان معناست که با توجه به نیاز و یا گسترش فرودگاه میتوان این سیستم ها را توسعه داد.

ذخیره‌سازی دیجیتال ˗ با استفاده از سیستم های  نظارتی تحت شبکه (IP)، تصاویر ویدئویی به صورت دیجیتال ضبط و ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی میشوند، بر‌عکس سیستم های آنالوگ که تصاویر ویدئویی ضبط شده را روی نوار کاست های بزرگ بایگانی میکنند.

امکان دسترسی از راه دور ˗ سیستم های نظارتی تحت شبکه-محور، تصاویر ویدئویی زنده را از طریق اینترنت ارسال میکنند؛ در اینجا این ویدئوها را به همراه تصاویر ویدئویی بایگانی شده میتوان به صورت دورادور از هر کامپیوتری که به شبکه دسترسی داشته باشد مشاهده کرد. این قابلیت به کاربران مجاز اجازه میدهد که فعالیت‌های فرودگاه را در مناطقی خارج از محل بازبینی کنند.

 

خطرات سیستم های نظارتی فرودگاهی

اتکای بیش از‌حد ˗ هنگامی که نوبت به امنیت فرودگاه میرسد، یک شبکه‌ی نظارت ویدئویی پیشرفته تنها بخشی از یک تلاش بزرگتر را تشکیل میدهد. شاید استفاده از تکنولوژِی جدید به محفاظت از فرودگاه‌ها کمک کند، اما استفاده از این تکنولوژی‌‌ها نباید به قیمت کنار گذاشتن سایر اقدامات امنیتی، همچون جذب نیروی انسانی برای پرسنل امنیتی مناسب تمام شود.

 

قراردهی سیستم های نظارت ویدئویی در فرودگاه‌ها

فرودگاه‌ها دارای مناطق گوناگونی هستند که همگی به سطوح بالایی از امنیت نیاز دارند. به هنگام نصب سیستم‌های  نظارتی در فرودگاه‌ها، فاکتورهای ذیل باید مورد توجه قرار بگیرند :

  • فرودگاه موردنظر از لحاظ جنایات و مزاحمت‌های گزارش شده دارای چه پیشینه‌ای است؟
  • در حال حاضر چه سیستم‌های امنیتی ای در سراسر فرودگاه قرار دارند؟
  • چه نوع پرسنل امنیتی ای از وسایل نگهبانی میکنند؟
  • آیا در این فرودگاه مبادرت به اجرای برنامه‌های تروریستی شده است؟
  • آیا این فرودگاه شامل بخش‌های مجزایی است که از طریق واگن یا انواع دیگر حمل‌ و‌نقل به یکدیگر متصل هستند؟
  • آیا این فرودگاه در برخی ساعات خاص در طول روز شدیدا شلوغ و پرهرج و مرج میشود؟
  • آیا نیروهای امنیتی به درستی در ایستگاه های بازرسی قرار داده شده‌ و به شکل بی عیب و نقص این کار را انجام میدهند؟
  • آیا بخش هایی وجود دارند که از لحاظ امنیتی بسیار خطرناک و نیازمند توجه خاص باشند؟
  • چه سیستم‌هایی برای منع دسترسی افراد بیگانه به مناطق ممنوعه قرار داده شده‌اند؟
  • چگونه تشخیص کارکنان و کنترل دسترسی مدیریت میشود؟
  • چه اقدامات امنیتی ای برای حفاظت از هواپیماها و تجهیزات در نظر گرفته شده‌  است؟

 

توصیه‎هایی برای نصب دوربین‌های تحت شبکه امنیتی در ترمینال‌های فرودگاهی

  • دوربین‌های تحت شبکه را در تمامی ورودی‌ها و خروجی‌ها قرار بدهید تا فیلم هرکسی که از فرودگاه میگذرد ضبط شود.
  • تمامی مناطق باز را بازبینی کنید تا فیلمی کامل و پیوسته از فعالیت‌های فرودگاه به دست آورید.
  • دوربین‌های تحت شبکه را اطراف مناطق check-in قرار بدهید تا از ورود و رویه‌های طی شده توسط مسافران تصاویر به دست آورید.
  • ایستگاه‌های بازرسی امنیتی را برای کنترل ازدحام، فعالیت‌های مشکوک، نزاع و درگیری و مسافرینی که احتمال ایجاد تهدید از سوی آنها میرود، بازبینی کنید.
  • برای واگن‌ها یا  سایر ابزار حمل و نقل، سیستم  نظارتی نصب کنید؛ این کار برای اتصال یک قسمت از فرودگاه به قسمت دیگر استفاده میشود.
  • ترمینال‌ها و گِیت‌ها را به صورت انفرادی، برای کنترل اقدامات غیرمعمول در فرآیند بارگیری و مسافرین مشکوک بازبینی کنید.
  • دوربین‌های تحت شبکه را در مناطق تحویل بار نصب کنید تا از دزدی جلوگیری شود و بتوان موارد خطرناک احتمالی را مشاهده کرد.
  • راهروها و تمامی مناطقی را که برای مسافرت از طریق ترمینال‌ها استفاده میشوند را بازبینی کنید.
  • دوربین‌های تحت شبکه ای را نصب کنید که تصاویری را از مناطق ممنوعه ارائه میکنند؛ این کار بدین جهت انجام میشود که از دسترسی اختصاصی پرسنل مجاز اطمینان حاصل شود.

 

 

برگرفته از Video Surveillance

برچسب‌ها:
surveillance systems, Airport Surveillance, IP camera