دستگاه‌های ضبط تصاویر تحت شبکه (NVRها)

دستگاه‌های ضبط تصاویر تحت شبکه (NVRها) یکی از دو گزینه‌ی ذخیره‌سازی موجود در خود سیستم‌های مداربسته‌ی امنیتی هستند – گزینه‌ی دیگر دستگاه‌های ضبط تصاویر دیجیتال (DVRها) هستند. شباهت اصلی بین دستگاه‌های NVR و DVR این است که هر دوی این سیستم‌ها قادر به ثبت و ضبط ویدئو هستند، با این وجود این دستگاه‌ها از لحاظ نحوه‌ی نصب، سازگاری آنها با دوربین‌های سطح شرکتی و چگونگی پردازش داده‌های خام با یکدیگر متفاوت هستند.

دستگاه ضبط تصاویر تحت شبکه | NVR چیست؟

دوربین‌های امنیتی مجهز به سیستم‌های NVR برای بیزینس‌های سطوح شرکتی گزینه‌ی پرطرفداری هستند؛ اینگونه بیزینس‌ها نظارت بیست‌و‌چهار ساعته‌ی از راه دور و در خود محلی می‌خواهند که مقیاس‌پذیر و انعطاف‌پذیر باشد و کیفیت را دچار افت نکند. به همین دلیل است که از NVRها جهت ایمن‌سازی مکان‌های مختلف استفاده می‌شود؛ از مراکز مالی، فروشگاه‌های خرده‌فروشی و رستوران‌ها گرفته تا ساختمان‌های شهری و کارخانجات، همگی از NVRها استفاده می‌کنند.

سیستم‌های امنیتی NVR چگونه کار می‌کنند؟

راهکارهای امنیتی NVR، به ویدئوهای نظارتی این امکان را می‌دهند که هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین پخش، ضبط و ذخیره‌سازی شوند. حال بیایید نگاهی به مشخصات اصلی این سیستم‌ها بیاندازیم تا بهتر متوجه شویم که این سیستم‌ها چگونه کار می‌کنند.

مشخصات اصلی سیستم‌های امنیتی NVR

یکپارچگی با دوربین‌های تحت شبکه IP: برخلاف سیستم‌های DVR که مستقیما به دوربین‌های آنالوگ سیم‌کشی می‌شوند، سیستم‌های NVR با دوربین‌های تحت شبکه (IP) کار می‌کنند؛ این دوربین‌ها می‌توانند از طریق یک شبکه به ارسال و دریافت اطلاعت بپردازند و ویدئوهای تصویری و صوتی با کیفیت بالایی را ضبط کنند.

پردازش داده‌های ویدئویی در خود دوربین: دوربین‌های تحت شبکه IP قادر به کدگذاری و پردازش داده‌های ویدئویی هستند؛ این بدین معناست که دستگاه‌های ضبط تصاویر تحت شبکه (NVRها) هیچ نیازی به یک رمزگذار ندارند. بلکه تصاویر ویدئویی پردازش‌شده، برای نمایش و ذخیره‌سازی روانه‌ی دستگاه ضبط NVR می‌شود.

ارائه‌ی دسترسی از راه دور به ویدئوها: از آنجایی که دوربین‌های مجهز به سیستم‌های NVR معمولا به اینترنت متصل می‌شوند، می‌توان از طریق دستگاه‌های موبایل و اپلیکیشن‌های کامپیوتری، به صورت دورادور به ویدئوها دسترسی پیدا کرد.

اتصالات بیسیم: در یک سیستم NVR، هریک از دوربین‌های تحت شبکه IP به صورت مستقل به یک شبکه متصل می‌شوند که پیکربندی شده است؛ این پیکربندی یا به صورت بیسیم یا از طریق کابل‌های اِتِرنِت Cat5e و Cat6 انجام می‌شود.

داشتن عملکرد در سیستم‌های مداربسته: فقط به این دلیل که دوربین‌های مجهز به سیستم‌های NVR قادر به اتصال به شبکه هستند، دلیل نمی‌شود که این سیستم‌ها مجبور به چنین کاری باشند. اگر بیزینس‌ها هیچ علاقه‌ای به دسترسی از راه دور به دوربین‌های تحت شبکه IP خود نداشته باشند، این سیستم‌ها می‌توانند همچون راهکارهای دوربین مداربسته‌ی متداول عمل کنند.

 

مزایای دوربین‌های مجهز به سیستم‌های NVR

کیفیت تصاویر با رزولوشن بالا: دوربین‌های تحت شبکه IP با مدل‌های مختلف، رزولوشن یا وضوح تصویر با درجات مختلفی را ارائه می‌کنند؛ با این وجود، رزولوشن یا وضوح تصویر تنها عاملی نیست که تعیین‌کننده‌ی کیفیت تصاویر ویدئویی ضبط‌ شده است. در سطوح بالاتر، نرخ‌های فریم، نوع لنز و قابلیت دید در شب مادون قرمز دوربین نیز وضوح تصاویر ویدئویی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. کیفیت تصاویری که معمولا با سیستم‌های NVR ضبط می‌شوند نسبت به کیفیت تصاویر ضبط‌ شده با استفاده از دوربین‌های آنالوگ مجهز به سیستم DVR بالاتر هستند؛ در سیستم‌های DVR، ویدئوها با رزولوشن‌ها و نرخ فریم‌های پایین‌تر ضبط می‌شوند. گفتن این نکته خالی از لطف نیست که در حال حاضر برخی از سیستم‌های DVR قادر به ضبط با رزولوشن تصویر 4K هستند، اما این قابلیت هزینه‌ی بالایی دارد و گران تمام می‌شود.

انعطاف‌پذیری مضاعف: دوربین‌های تحت شبکه IP که برای نگهداری از ویدئوهای ضبط شده متکی بر دستگاه‌های ضبط تصاویر تحت شبکه (NVRها) هستند، انعطاف‌پذیری بیشتری را از جهت مکان‌های نصب در اختیار بیزینس‌ها قرار می‌دهند. بسته به اینکه آیا دوربین‌ها در محلی نزدیک به محل قرارگیری دستگاه ضبط در محل قرار دارند یا در محلی به دور از آن، بیزینس‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که نصب کدام سیستم توجیه منطقی دارد: یک سیستم سیم‌کشی‌شده یا یک سیستم بیسیم!

مشخصات پیشرفته و امنیت: بسیاری از دوربین‌های تحت شبکه IP از قابلیت‌های پیشرفته‌ای برخوردار هستند: قابلیت‌هایی چون تشخیص چهره، تشخیص حرکت و قابلیت‌های مربوط به دید در شب. این تکنولوژی می‌تواند مزیت‌هایی را برای بسیاری از بیزینس‌های شرکتی با سطوح مختلف به ارمغان بیاورد. هنگامی که سیستم‌های امنیتی NVR با راهکارهای ذخیره‌سازی ابری ترکیب می‌شوند، این سیستم‌ها را می‌توان به گونه‌ای با تعیین رمز عبور، تأیید دو عاملی و رمزگذاری پیکربندی کرد که از دسترسی غیرمجاز جلوگیری شود.

حافظه‌ی مقیاس‌پذیر: سیستم‌های NVR با حافظه‌های ابری سازگار هستند، این حقیقت به این معناست که حافظه‌ی سیستم با افزودن سرورهای اضافی قابل توسعه بخشیدن است. این قابلیت به شرکت‌ها اجازه می‌دهد که سیستم‌های امنیتی و نظارتی خود را به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته به کار بگیرند، بدون آنکه نگران تمام شدن فضای حافظه‌ی خود باشند.

دسترسی از راه دور: ذخیره‌سازی ابری بدین معناست که با نصب و کسب مجوزهای درست و مناسب، صاحبین بیزینس‌ها و پرسنل نظارتی می‌توانند با استفاده از دستگاهی که خودشان ترجیح می‌دهند به صورت دورادور به تماشای ویدئوها بپردازند – در هر زمانی، در هر مکانی و به محض درخواست.

تغذیه از شبکه یا PoE: علاوه بر در اختیار قرار دادن یک اتصال اینترنتی، کابل‌های اِتِرنِت Cat5e و Cat6 می‌توانند برق موردنیاز برای دوربین‌های تحت شبکه IP را فراهم کنند؛ این امر باعث می‌شود که میزان سیم‌کشی موردنیاز برای این سیستم‌های امنیتی پایین آورده شود.

 

چالش‌های دوربین‌های مجهز به سیستم‌های NVR

نصب و راه‌اندازی گران‌قیمت: هزینه‌ی یک سیستم نظارتی NVR از هزینه‌ی یک راهکار DVR به مراتب بالاتر است. هزینه‌های عمومی دوربین‌های تحت شبکه IP، اتصالات اینترنتی، نرم‌افزاری که سیستم با آن کار می‌کند و ذخیره‌سازی ابری، همه و همه از جمله آیتم‌هایی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

سازگاری IP: درست است که بخش عمده‌ای از دوربین‌های IP با یک سیستم NVR کار خواهند کرد، اما این یک امر بدیهی نیست! صاحبین بیزینس‌ها همیشه باید چک کنند که مطمئن شوند تمامی تجهیزات خریداری شده‌ی آنها قادر به کار با سیستم‌ ذخیره‌سازی انتخابی آنها باشد.

از دست رفتن سیگنال احتمالی: علیرغم مزیت‌های زیادی که یک سیستم بیسیم دارد، از دست رفتن سیگنال وای.فای چیزی است که نباید فراموش شود. زمانی که یک اتصال قطع می‌شود، کل سیستم‌های نظارتی که شامل هرگونه ویدئوی در حال ضبط می‌شود نیز دچار قطعی می‌شوند. با این وجود، برخی از سیستم‌های ضبط تصاویر تحت شبکه (NVRها) به همراه یک محافظ برق UPS در درون خود دستگاه عرضه می‌شوند که در طول زمان قطعی برق، برق را به صورت اضطراری تأمین خواهد کرد.

اتصال اینترنت: برای اینکه بتوان از بهترین قابلیت‌های یک سیستم امنیتی NVR استفاده نمود، به یک اتصال اینترنت احتیاج است. متأسفانه این امر باعث افزایش هزینه‌های کلی می‌شود و مکان‌های موردنظر برای نصب دوربین‌های نظارتی را محدود می‌کند. در مکان‌های دور که پیدا کردن اتصال به اینترنت دشوار است، بهتر است که شرکت‌ها از سیستم‌های DVR آنالوگ استفاده کنند.

 

گزینه‌های دیگر به جای سیستم‌های امنیتی NVR

سیستم‌های امنیتی NVR یک انتخاب بادوام برای بسیاری از نیازهای نظارتی هستند. با این حال از آنجایی که دوربین‌های تحت شبکه IP پیچیده‌تر می‌شوند، ضبط تصاویر با رزولوشن‌های بالاتری انجام می‌شود و در نتیجه حجم داده‌های بزرگتری ایجاد می‌شود، بیزینس‌ها به حافظه‌های مقیاس‌پذیر احتیاج پیدا خواهند کرد – چیزی که سیستم دوربین‌های ابری و ابری هیبریدی قادر به ارائه‌ی آن هستند.