با نقل مکان بیشتر و بیشتر افراد به مناطق شهری در سراسر جهان و ازدحام رو به افزایش جاده ها، شبکه-های ریلی برای بیزینس ها و افراد بسیار حائز اهمیت میشوند. علاوه بر این، با حمل و نقل روزانه ی کالاها و ذخایر مهم، در بسیاری از کشورها، قطارها به ستون اصلی اقتصاد تبدیل شده اند.

اما با بالا رفتن میزان اهمیت قطارها و خطوط ریلی، میزان آسیب پذیری آنها نیز بالا میرود. از آنجایی که ترس از حملات تروریستی هنوز هم در بسیاری از کشورها سر جای خود باقی است و همچنان نگرانی هایی در مورد وقوع جرائم محلی در سایر کشورها وجود دارد، وجود سیستم های نظارت تصویری قدرتمندی که قادر به ارائه ی حفاظت کافی باشند به یک ضرورت تبدیل شده است.

استانداردهایی که باید رعایت شوند

بنابراین، نصابان سیستم ها و کاربران نهایی صنعت خطوط ریلی، به هنگام تصمیم گیری روی بهترین راهکار برای محافظت از دارایی هایی خود باید به دنبال چه باشند؟ این راهکارها نخست و مهمتر از هر چیز دیگر باید مطابق با استاندارد EN50155 باشند. گواهی EN50155 استانداردی بین المللی است که ویژگی های دقیق و سخت گیرانه ای را برای بکارگیری ذخایر در خطوط ریلی ارائه می نماید. این استاندارد چندین جنبه ی عملکرد قطارها را مد نظر قرار میدهد که از میان تمامی این جنبه ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

موارد کاربری خطوط ریلی باید مطابق با استاندارد EN50155 باشند. قطارها برای مدت های طولانی در حالت لرزش قرار دارند و همین باعث بالا و پایین شدن میزان ولتاژ میشود قطارها میتوانند با تفاوت های محیطی مختلفی چون ارتفاع، دما، رطوبت، تکانه، لرزش، بالا رفتن ناگهانی ولتاژ و عملکردهای الکتریکی گوناگون خود را تطبیق بدهند.

برخی از ویژگی های لازم شامل موارد زیر میشوند: حفاظت نفوذ بالاتر از IP68 و IK10 در برابر شرایط آب وهوایی نامساعد، بازبینی عریض 360-180 درجه و روتر 4G و بازبینی دورادور. تمامی جریان های ویدئویی ضبط شده توسط NVR موبایلی با اینترنت 4G، برای مانیتورینگ همزمان با وقوع رخداد و فعالسازی آلارم های مربوط به وقوع رخدادها، به پایگاه کنترل مرکزی ﴿سیستم مدیریت محتوای ابری﴾ فرستاده میشوند.

راهکارهای موردتقاضا

اگر به صورت ساده بخواهیم بگوییم، یک سیستم نظارت تصویری داخلی باید دوربین هایی را داخل خود گنجانده باشد که قادر به ضبط ویدئوها در یک NVR موبایلی است و مجهز به عملکرد فعالسازی آلارم وقوع یک رخداد باشد که به یک سیستم مدیریت محتوای ابری متصل است.

در گذشته، DVRهای موبایلی و راهکارهای دوربین های آنالوگ به خاطر آسودگی نصب آنها بیشتر از هر چیز دیگری موردتقاضا بودند، هر چند که یک NVR گزینه ی بهتری برای ارتقاء و بهبود کارایی سیستم های یکپارچه سازی شده به حساب می آمد.

البته که با گذر زمان این موضوع دستخوش تغییر شد، چرا که رفته رفته مشتریان بیشتر و بیشتری به آسایش و راحتی راهکارهای تحت شبکه IP و دوربین های داخلی تحت شبکه IP روی آوردند و این سیستم ها رایج تر شدند. با یکپارچه سازی بیشتر راهکارها، آسایش و آسودگی سیستم های تحت شبکه IP را نمیتوان نادیده گرفت. با توسعه ی راهکارهای سایبری و امنیت سیستم های تحت شبکه ،IP دغدغه های مربوط به امنیت سایبری نیز مرتفع گردیده است.

امنیت سایبری در نظارت

برای حفاظت از داده ها در مقابل اقدامات مربوط به هک شدن، استفاده از استاندارد رمزگذاری پیشرفته ﴿AES﴾ و انتقال 4G  پیشنهاد میشود. AES یک رمزگذار بلوکی متقارن است که در سال 2001 توسط دولت ایالات متحده ی آمریکا وضع شد. پس از بکارگیری آن در ایالات متحده ی آمریکا، سایر کشورها نیز از این استاندارد تبعیت نمودند و آن را به یک سیستم کدگذاری رایج تبدیل کردند که از داده های حساس در صنایع مختلف محافظت میکند. از اصطلاح الگوریتم کلید-متقارن برای اشاره به استاندارد AES استفاده میشود، چرا که این استاندارد هم همچون الگوریتم کلید-متقارن از یک کلید مشابه برای کدگذاری و رمزگشایی استفاده میکندالگوریتم کلید متقارن، یک کلاس از الگوریتم ها، برای رمزنگاری است که با استفاده از کلیدهای رمزنگاری مشابه برای هر دو رمزگذاری متنی و رمزگشایی متن رمز استفاده می‌شود.

در حال حاضر 4G یک حالت انتقال بیسیم رایج و جاافتاده است، با این حال هنوز هم نگرانی هایی حول امنیت آن وجود دارد. متخصصین همچنان خوشبین هستند که با آمدن و بکارگیری اینترنت 5G در سطح جهانی، سطوح کدگذاری بالاتر خواهند آمد، اما راه پیدا کردن این تکنولوژی هم به صنایعی چون خطوط راه-آهن مدتی طول خواهد کشید.

برای جمع بندی، در حال حاضر ترکیبی از دوربین های شبکه ی متصل به یک NVR موبایلی مجهز به پایگاه کنترل مرکزی ابری، همگی در صورتی که مطابق با استاندارد EN50155 باشند و از AES برای حفاظت از داده ها استفاده کنند، میتوانند به عنوان یک راهکار ایده آل برای نظارت تصویری در قطارها به کار گرفته شوند. این موضوع میتواند کمی پیچیده تر شود، چرا که اپراتورهای خطوط ریلی در تلاش برای افزایش تعداد ویژگی های مرتبط به سیستم هستند.

برگرفته از مجله a&s

برچسب‌ها:
راه آهن, قطار, امنیت خطوط راه آهن, نظارت تحت شبکه, نظارت تصویری, دوربین IP, دوربین تحت شبکه, دوربین مدار بسته, دوربین مداربسته تحت شبکه, NVR, dvr, امنیت سایبری, راهکار امنیتی, امنیت, CMS, تجزيه و تحليل محتواي تصويري, نظارت خطوط ریلی, مترو