با شروع سال 2021، مشتریان و مشتاقان این صنعت با اشتیاق منتظرند که ببیند جدیدترین روندهای تکنولوژی در صنعت امنیت چه چیزهایی هستند. پیشرفتهای اخیر نشان داده است که روندهای تکنولوژی در سال 2021 به شکل قابلتوجهی وابسته به پیشرفتهای نظارت تصویری هوشمند، آنالیتیکها و ذخیرهسازی ابری هستند. پیشبینیهای انجام شده توسط برخی از تولیدکنندگان نیز منعکسکنندهی همین امر است.
علاوه بر این آگاهی بیشتری نسبت به نیاز به سیستمهای نظارت تصویری وجود دارد که این خود باعث وضع قوانین بیشتر در مورد استفاده از دوربینها شده است. با این وجود، دغدغههای حریم خصوصی بیشتری نیز وجود دارد، چرا که سیستمهای نظارت تصویری هوش مصنوعی، متهاجمتر به نظر میرسند.
با درنظرگیری تمام اینها و این حقیقت که ما هنوز هم تحت فشار کووید-19 گیجوگنگ هستیم، در اینجا لیستی از روندهای برتری را بررسی میکنیم که متخصصین انتظار دارند در تکنولوژی نظارت تصویری شاهدشان باشند.
روند شماره 1: استفادهی آنالیتیکهای ویدئویی AI از قدرت یادگیری عمیق در هوشمندی بیزینسی
هوش مصنوعی با دو اجزاء مشهورش، یعنی یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، تا الآن با در اختیار قرار دادن دادههای ارتقاءیافته و هوشمندی بیزینسی، ابتکار و نوآوری را به ارمغان آورده است. ما شاهد دستاوردهای قابلتوجهی در تنوعبخشی به فرادادهها، ارتقاء میزان دقت و افزایش ریزبینی بودهایم که این موارد سیستمهای نظارتی را قادر به تضمین امنیتی بهتر میسازند.
متخصصین معتقدند که شاید در سال 2021 شاهد بکارگیری گستردهتر تکنولوژی یادگیری عمیق باشیم که این خود باعث میشود در عین پایین آوردن هزینهها، نظارت تصویری حتی به مراتب هم دقیقتر بشود. پیشبینی میشود که یادگیری عمیق در کنار بینایی رایانهای باعث پیشرفت در بخشهای گوناگونی فراتر از امنیت شود که این بخشها شامل تکنولوژی روباتیک و تصویربرداری پزشکی میشوند. حال سوالی که مطرح میشود این است که بینایی کامپیوتر چیست؟ اصطلاح «بینایی کامپیوتر»، به حوزهای از مطالعات مرتبط با مبحث «هوش مصنوعی» و «یادگیری ماشین» اطلاق میشود که با هدف ایجاد چارچوبهای لازم برای پیادهسازی قابلیت «بینایی» در کامپیوترها و سیستمهای کامپیوتری شکل گرفته است. دانشمندان فعال در حوزه بینایی کامپیوتر، سعی در تولید تکنیکها و روشهایی دارند که مفهوم «دیدن» را برای یک کامپیوتر تعریف میکنند. از این طریق، کامپیوترها توانایی شناسایی و درک محتوای موجود در «تصاویر دیجیتال» و ویدئوها را پیدا میکنند.
زمانی که از یادگیری عمیق در نظارت تصویری استفاده شود، این تکنولوژی میتواند باعث سرعتبخشی به تحقیقات شود، اما این کار چطور انجام میشود؟ با استفاده از این تکنولوژی این امکان برای ما فراهم میشود که بر اساس یک سری معیارهای مشخص به جستجو و فیلترسازی بپردازیم و بر اساس رفتار یا یک سری شیء بخصوص یا موارد دیگر، هشدارهایی ضابطهمحور داشته باشیم.
انتظار میرود که در سال 2021، کاربریهای هوشمندی بیزینسی بیشتری برای نرمافزارهای آنالیتیک ویدئویی وجود داشته باشد. بیماری واگیرداری که در حال حاضر با آن دستوپنجه نرم میکنیم، باعث سرعتبخشی به روندی شده است که تا الآن در حال وقوع بود و ما شاهد توسعه یافتن کاربردهای آنالیتیکی هستیم که هیچ ربطی به بحث امنیت در دوربینهای مداربسته و تحت شبکه ندارند.
مخصوصا ما شاهد کاربردهای کارآمدتری حول شمارش افراد و تشخیص گردهماییها و ازدحامهای بزرگ هسیتم. انتظار میرود که شاهد حرکتی به سوی ارائهی آنالیتیکهایی در مقیاس بزرگ در سطح شرکتی باشیم و از دادههای آنالیتیکی در کاربریهایی استفاده کنیم که باعث ایجاد ارزش بیزینسی میشوند.
روند شماره 2: فراتر از «اِج» برای افزایش سرعت و کارایی
سالهای اخیر شاهد تمرکز بیشتر روی راهکارهای اِج-محوری بوده است که زمان پردازش را کاهش میدهند و از لحاظ استفاده از منابع بهرهوری دارند. اما بحثوجدلهای موجود حول استفاده از سیستمهای اِج-محور، ابری و سرورها همچنان ادامه دارد، چرا که تولیدکنندگان به دنبال بهرهبرداری حداکثری از هر یک از این پلتفرمها هستند.
در سال 2021، ما شاهد بکارگیری راهکارهای هوشمند در سیستمهای اِج-محور، سرورها و سیتمهای ابری خواهیم بود که از آن میتوان به عنوان یک تغییر جهت «افقی» یاد کرد. استفاده از مزیتهای هر یک از این پلتفرمها به تولیدکنندگان کمک خواهد کرد که راهکارهایی مقیاسپذیرتر و انعطافپذیرتر را ارائه کنند. به عنوان مثال زمانی که یک راهکار اِج-محور تهدیدی را تشخیص میدهد، میتواند اخطارهایی فوری بدهد و اپراتور هم میتواند صحت آن را از طریق یک اپلیکیشن ابری برای پاسخگویی تأیید کند.
روند شماره 3: راهکارهای بدون تماس یا کم تماس، از آنجایی که ترس از کووید-19 همچنان ادامه دارد
کووید-19 باعث استفادهی مضاعف از راهکارهای بدونتماسی چون سیستمهای کنترل دسترسی تشخیص چهره میشود. در نظارت تصویری، استفاده از راهکارهایی چون تشخیص پلاک خودرو میتواند در سالهای پیشرو بیشتر مطرح شود، چرا که مشتریان به دنبال کاهش دادن ریسک تماس فیزیکی هستند.
از آنجایی که راهکارهای بدونتماس همچنان موضوع صحبتها هستند، دوربینهای هوش مصنوعیمحور میتوانند بسیاری از فرآیندهایی را اتوماتیک کند که پیشتر به یک سری گواهی دسترسی احتیاج داشتند. به عنوان مثال، سیستمهای تشخیص پلاک خودرو برای مناطق پارکینگ هوشمند میتوانند حداکثر استفاده را از فضای موجود بکنند و بر کارایی دسترسی کلی بیفزایند. تشخیص رخدادهای پیچیده به صورت همزمان با وقوع رخداد، مزایایی دارند که این مزایا برای میزان پاسخگویی کلی در حال حیاتیتر شدن هستند.
برگرفته از مجله a&s